3. kolo
13.09.2020 16:30 CET
2 : 5
(2:2)

Reportáž

Sparta v Karviné otočila a je v čele ligy

Ačkoliv to po půlhodině nevypadalo se sparťanskými ambicemi v Karviné bůhvíjak růžově, nakonec Letenští jednoznačně zvítězili a po vítězství 2:5 se dostali do čela ligy. Dvěma góly se zaskvěl Hložek, další přidali Dočkal, Krejčí a Kozák.

Rudí se mohli do vedení dostat po čtvrthodině. Na Hložkův centr z levé strany si nabíhal Vindheim, balón se mu ale nepovedlo trefit. To Krejčí už svou horní části těla míč zasáhl, avšak usměrnil jej jen do Bolkových rukavic. Po čtvrtině utkání se do vedení překvapivě dostali domácí. Twardzikův pas na Ostráka skončil střelou druhého jmenovaného, tu Heča jen vyrazil k Michalu Papadopulosovi a pro něj už nebyla dorážka do odkryté klece žádným velkým problémem.

A vzhledem k tomu, že Hložek hlavičkou nedokázal vyrovnat, přišla pro Spartu další pohroma. Bartošákův přízemní centr totiž nešťastným způsobem trefil Lischka a poslal jej přesně pod břevno vlastní brány. Hosté se však nedlouho před pauzou zmátořili a ještě před odchodem do šaten dokázali srovnat. Nejprve Adam Hložek po své zasekávačce poslal míč o břevno do brány, následně byl autor této branky faulován Twardzikem, což sudí odměnil penaltou. Té se ujal Bořek Dočkal, jenž prudkou přízemní střelou k tyči rozvlnil síť.

Obrat byl dokonán jen pár minut po návratu na hřiště. Ve třiapadesáté minutě odcentroval Lischka na Ladislava Krejčího II. a ten povedenou hlavičkou skóroval. Vzápětí musel Heča zneškodňovat pokus o vyrovnání, když Ostrákovu ránu vyrazil mimo prostor tří tyčí, čehož pak využil Adam Hložek. Ten dostal u levé postranní čáry míč od Sáčka a po pohledné individuální akci nechytatelnou dělovkou zakončil - 2:4.

Definitivní pojistku na sparťanském vítězství mohl po hodině přidat Hanousek, jehož ráně z první chybělo pár decimetrů. Hřebíček do karvinské rakve tak přišel až deset minut před koncem. Při své obnovené premiéře v rudém dresu odcentroval starší z Ladislavů Krejčích na hranici velkého vápna, odkud Libor Kozák přesnou ranou k tyči navýšil vedení letenského celku.

Jedinou větší šanci na snížení stavu měl ve zbytku utkání už jen Ostrák, který vypálil těsně nad. Sparta tak jako jediná drží stoprocentní bodový zisk a na čele tabulky je po hodně dlouhé době. Karviná po první porážce drží jedenácté místo.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, červená pro domácí, penalta pro hosty a nějaký "výstup" Krejčího

Reagovat
ondrasch77

0:1 s odřenejma ušima

Reagovat
podnebný

Opět 1:4. Góly Marek Hanousek - Juliš 3, Matěj Hanousek

Reagovat
smazaný uživatel

tady cítím remízu

Reagovat
Beči

Raději neciť

Reagovat
boryland

1:1..............

Reagovat
smazaný uživatel

Typuji 2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji taky 2:5 no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele