20. kolo
21.02.2021 14:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Liberec znovu neprohrál. Pod Ještěd veze bod z Karviné

Gólová smršť těsně před uplynutím hodiny z hrací doby určila výsledek duelu Karviné s Libercem. Obě mužstva se prosadila jednou a body si podělila. Severočeši tedy nevyužili zaváhání rivala z Jablonce a zůstávají s odstupem na pátém místě, Slezané zase zůstávají na jedenácté příčce v tabulce.

V šesté minutě se poprvé musel činit brankář Liberce Knobloch, který se mezi tři tyče postavil namísto zraněného Nguyena. Střelu Ostráka musel strážce hostující svatyně vyrazit na rohový kop. Následně zahrozil Dramé, jeho hlavička na zadní tyči ale Knoblocha nezaměstnala. Severočeši se prvně připomněli ve 23. minutě rychlou akcí po levé straně, kterou po přihrávce od Mosquery zakončil v pokutovém území nepřesně Rondić.

Prostor mezi třemi tyčemi nenašel ani další pokus hráčů Slovanu ve 29. minutě z kopačky Pourzitidise. Do přestávky už se mnoho vzrušujících momentů neudálo, avšak na začátku druhé půle mohl Liberec poslat do vedení Sadílek, k němuž se příhodně odrazil balón, jenže středopolaře hostů vychytal v obrovské šanci gólman Karviné Bolek.

V 57. minutě už se ale Slovan radoval z gólové trefy. Jugas skvěle našel za obranou Slezanů Mosqueru, ten předložil míč před bránu Rondićovi, jenž se před Bolkem nemýlil. Domácí však hned za další tři minuty vyrovnali. Herc se šikovně uvolnil ke střele z dálky, která zapadla přesně k tyči mimo dosah Knoblocha.

Obrat ve skóre měl na noze v 70. minutě Mikuš, jenž se do pokutového území Středočechů dostal po pohledné kombinaci, avšak balón netrefil ideálně a netrefil bránu. Následně přišly dvě obrovské příležitosti hostů. Nejprve ránu Chaluše odvracel jeden z domácích fotbalistů až na brankové čáře, následně hlavičkoval jen těsně vedle tyče Rabušic. Činil se i druhý útočník Liberce Rondić, jemuž však nevyšel kop přes hlavu dle představ. V závěru už se ani jedna strana z branky neradovala.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele