12. kolo
15.12.2020 14:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Jablonec vedl o dva góly, přesto bere z Karviné pouze bod

Jablonec už měl tři body téměř v kapse, nakonec ale z Karviné bere pouze remízu. Severočeši v posledních minutách prohospodařili dvoubrankový náskok a dovolili Slezanům v dechberoucím závěru vyrovnat.

Jako první zahrozili Severočeši. Schranz v páté minutě převzal přihrávku od Podaného a vytočil se ke střele, kterou musel vyrážet gólman MFK Bolek. Tři minuty poté přispěchala s útočnou akcí také Karviná. Ostrák si navedl míč do středu hřiště a svým pokusem protáhl brankáře Jablonce Hanuše. Následnou dorážku Mikuše zablokoval Podaný. V 19. minutě se šikovně uvolnil Bartošák, jeho ránu však na poslední chvíli srazil do zámezí Zelený.

Za dalších šest minut se již měnilo skóre. Schranz si při pasu od Považance pohlídal ofsajd a následně z křídla prostřelil Bolka, který pokus slovenského kanonýra poněkud lacině propustil za svá záda - 0:1. Po půlhodině hry si na centr Podaného od rohového praporku naskočil Martinec, Bolek ale jeho hlavičku doprostřed brány lapil. Těsně před pauzou měli hosté ještě jednu velkou šanci. Po nepovedené standardní situaci Karviné se dopředu hnal Pilař, jenž nakonec celou akci zakončil střelou těsně nad břevno.

Slezané po změně stran usilovali o vyrovnání skóre, dlouho si ale nemohli vypracovat pořádnou šanci. Až v 73. minutě si dlouhý míč za obranu zpracoval Papadopulos a donutil Hanuše k důležitému zákroku. Na následný rohový kop Qoseho si naskočil Šindelář, svou hlavičku ale poslal o fous vedle. V 82. minutě sklepl Haša balón pro Papadopulose, který ovšem zblízka nechal vyniknout Hanuše.

Následně se začaly dít velké věci. Nejprve znenadání udeřil Jablonec, když Podaný udržel míč v rohu hřiště, následně přihrál Hrubému, ten posunul na Doležala, jenž se uvolnil a střelou k tyči zvýšil náskok Severočechů. Jenže hotovo ještě nebylo. O tři minuty později napálil Bartošák po odvrácené standardní situaci břevno, načež balón hlavou do sítě uklidil Haša - 1:2.

Karviná se vzepjala k srdnatému finiši. Krátce po snížení sice fauloval mimo bránu Qose, ovšem v 90. minutě se po závaru znovu prosadil Haša, k němuž se šťastně odrazila meruna. Slovenský útočník neváhal a střelou mimo Hanušův dosah zajistil k velké radosti domácích dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
slonzacky_lenoch

1:0 přání 1:3 smutná realita?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele