7. kolo
08.11.2020 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Karviná díky penaltě porazila Bohemians

Karviná byla v duelu s Bohemians šťastnějším mužstvem a připsala si do tabulky tři body. O výhře domácích rozhodl pokutový kop, který proměnil Kristi Qose. MFK má na svém kontě dvanáct bodů, Pražané o pět méně.

Slezané šli do vedení již v osmé minutě. Twardzik dlouhým nákopem vyslal dopředu Bartošáka, jenž utekl bránícímu Hůlkovi, načež levý bek MFK zakončil svůj sprint přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči. Domácí mohli povedený vstup do zápasu zúročit také o pět minut později, kdy Ndefe obral o míč Květa a přihrál Ostrákovi, jehož rána z dálky jen těsně přeletěla břevno.

Karviná nadále držela Klokany na uzdě a sama se snažila o navýšení náskoku. Ve 30. minutě se přes Ostráka dostal k zakončení opět Bartošák, avšak brankář Pražanů Le Giang tentokrát zasáhl. Až za dalších sedm minut se ozvali i Bohemians. Vaníček po rozehrání rohového kopu nakrátko nacentroval před bránu, kde volný Necid, jenž po svém přestupu poprvé hájil zeleno-bílé barvy, hlavičkoval nepřesně. Slezané ještě odpověděli ve 41. minutě, kdy Ndefe nalezl hlavu Papadopulose, ovšem jeho pokus chytil Le Giang.

Dvojice Ostrák - Bartošák se znovu ozvala dvě minuty po změně stran, kdy druhý jmenovaný po přihrávce od svého kolegy málem překvapil Le Gianga z úhlu. Z následného rohového kopu hlavičkoval těsně vedle Eduardo Santos. V 54. minutě zkusil z dálky štěstí Twardzik, jeho ráně ale přece jen nějaký centimetr k úspěchu chyběl. Také Klokani se však postupem času začali osmělovat a v 59. minutě přišla odměna. Hůlka si zcela osamocen naskočil na centr Vaníčka od rohového praporku a hlavičkou překonal gólmana MFK Neumana.

Záhy Bohemians málem dokonali obrat, když po ráně Keity z úhlu dorážel Květ, jenže rozvlnil pouze boční síť. Později ale Pražané sami vrátili jednobrankový náskok domácím, když Necid zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, načež nařízenou penaltu proměnil Qose - 2:1. Vyrovnat mohl v 84. minutě Květ, ale Neuman jeho tvrdou střelu vyrazil. Závěrečné minuty už přinesly především nic neřešící strkanice a tvrdé zákroky.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
eL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele