1. kolo
23.08.2020 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník vyválčil u rivala z Karviné remízu

Slezská bitva na úvod sezony nepřinesla branku ani strhující podívanou. Výsledná dělba bodů je tak logickým vyústěním urputného snažení obou celků, které rozhodně mají v dalším pokračování ročníku na čem pracovat.

Z nových tváří, které do Karviné dorazily během léta, se v základní sestavě představili obránci Twardzik s Bartošákem a útočně ladění Ostrák se zkušeným Papadopulosem, mimochodem odchovancem ostravské kopané. Také na druhé straně barikády dostaly šanci některé z čerstvých posil. Jmenovitě šlo o pravého beka Jurošku a útočníka Zajíce, kteří do Ostravy dorazili z Uherského Hradiště.

Obě mužstva se na trávníku zprvu dlouho seznamovala se zápasovou úrovní. Není tak divu, že největší pozdvižení dlouho vyvolal pouze Jánošův pokus překvapit brankáře domácích Bolka z poloviny hřiště, jenž však měl daleko od úspěchu. Za dalších deset minut se do šance tlačil Papadopulos, přihrávka od Ndefeho ale nakonec k útočníkovi MFK nedoputovala, a to kvůli obranému zásahu Stronatiho. Hosté zase mohli zahrozit ve 23. minutě, jenže Šašinka netrefil balón ideálně, načež ho bez potíží lapil Bolek.

Již po půlhodině hry musel kolbiště opustit zraněný Zajíc, jehož nahradil Kuzmanović. Ve 35. minutě se Baník málem dostal do vedení. Potočný rozehrál standardní situaci centrem, na který si naskočil Pokorný a hlavičkou donutil Bolka k těžkému, ale úspěšnému zákroku. Další zakončení hlavou Jurošky z následujícího rohového kopu již mezi tři tyče neletělo. Ve 38. minutě vystřelil také Potočný, ovšem nezdařile. Vzápětí se Karviná řítila do brejku, jenž táhnul Papadopulos, po jehož přihrávce zpackal zakončení slabou ránou Smrž.

Po změně stran byli nebezpečnější domácí. Šest minut po přestávce našel Smrž hlavu Papadopulose, jehož pokus těsně přeletěl břevno svatyně, kterou hájil gólman soupeře Laštůvka. Pět minut nato mířil někdejší talent londýnského Arsenalu obdobně, když jej od rohového praporku nalezl Twardzik. Chvíli poté se otevřel prostor před hostujícím Reiterem, jehož skákavou střelu nadvakrát zkrotil Bolek.V 65. minutě se Twardzik opět ujal exekuce standardní situace, po níž z dobré pozice nepřesně hlavičkoval Eduardo Santos. O dvě minuty později adresoval Holzer míč na Potočného, jenž se zjevil nehlídán před Bolkem, avšak hlavou zakončil příliš vysoko.

Na hřiště se ve druhé půli podívala také další letní akvizice MFK Mikuš, který se v 69. minutě představil ranou zablokovanou na rohový kop. Ostravané najednou začali vytvářet čím dál více mezer v obraně a do jedné z nich pronikl Janečka, ale po jeho zakončení se míč odkutálel daleko mimo jakékoliv nebezpečí. Ve zbytku mače už se Karviná do více gólových šancí neprokousala. Naopak v nastaveném čase mohl tři body pro Baník urvat Kuzmanović, to by ovšem z přímého kopu musel střílet o kapku níže.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
slonzacky_lenoch

1:0 Papadopulos z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tetour má koronu?

Reagovat
czepelin

dycky Bahník!

Reagovat
Lawman

Když Baník není schopen vyhrát u nejbližšího souseda, odkud chce vozit body ? Ze Slávie, z Plzně anebo ze Sparty ? Na druhé straně pozitivem je to, že nedostal gól v nadstaveném čase

Reagovat
hodjohn

Taková ta naše klasika.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele