31. kolo
09.05.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovácko uspělo v Karviné a potrestalo zaváhání konkurence

Slovácko pozvedlo rukavici hozenou Plzní i Libercem a jako jediné ze zmíněné trojice ve 31. kole zvítězilo. Moravané tak po těžbě tří bodů z Karviné setrvávají na čtvrtém místě a stále sní o postupu do Evropské ligy.

Gólman Slezanů Ciupa musel již ve čtvrté minutě řešit nebezpečnou akci Slovácka, když po centru od Divíška vyrazil hlavičku Hofmanna. Za dalších sedm minut už ale Ciupa inkasoval, když jej překonal Daníček z pokutového kopu, jenž byl nařízen poté, co Šindelář srazil v pokutovém území Klimenta.

Domácí se během prvních 45 minut zmohli jen na náznaky šancí. To hosté byli mnohem nebezpečnější. Zakončení Tomiče sice Ciupu nepřekvapilo, ovšem po změně stran vyvolala v defenzivě MFK velký zmatek standardní situace rozehraná chytrou přihrávkou do vápna. Obránci Karviné však nakonec nebezpečí uhasili.

Krátce po změně stran bylo konečně horko také před bránou Slovácka, jenže finální přihrávka od Čmelíka mířila Papadopulosovi na paty a útočník domácích se k zakončení nakonec nedostal. Ciupu naopak v 56. minutě protáhl přízemním pokusem navrátil a z dorážky také Kliment. Za dalších šestnáct minut spálil velkou příležitost Petržela, jenž po přihrávce od Klimenta tváří v tvář Ciupovi netrefil ani bránu.

Za Slezany ještě v závěru zahrozil Čmelík, jehož ránu ze strany však zpacifikoval brankář Moravanů Bajza. Další šance už si ale tvořili pouze hosté. Nejprve si Jurečka v 82. minutě nápaditě vyměnil balón s Ciciliou, avšak zakončení poslal do tyče. Za další dvě minuty ovšem Sadílek vybojoval zdánlivě ztracený míč, který poté za záda Ciupy procedil Petržela - 0:2.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

1:2 Už musíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele