28. kolo
21.04.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

O výhře Plzně v Teplicích rozhodla nešťastná teč veterána

Plzeň se opět trápila v útoku a nakonec musela být vděčna za nechtěnou pomoc záložníka Teplic Admira Ljevakoviće. Veterán Severočechů totiž svou tečí nasměroval pokus Filipa Kaši nešťastně do vlastní brány a rozhodl o vítězství Západočechů.

Domácí přitom především v prvním poločase drželi s favoritem utkání krok. Již v sedmé minutě hlavičkoval po rohovém kopu Moulise Černý, ten však trefil jen hradbu těl před sebou. Teplický gólman Čtvrtečka musel prvně zasahovat o čtyři minuty později, kdy jej ze standardní situace poněkud nečekaně protáhl Kopic.

Ve 20. minutě si připsal zákrok také brankář Viktorie Staněk, jehož z úhlu prověřil Vukadinović. Křídelník "Sklářů" se přitom nejprve nadějně natlačil před Brabce, ovšem poté se zamotal do vlastních kliček a výsledný pokus neměl mnoho šancí na úspěch. O sedm minut později už byli domácí mnohem blíže gólu. Vukadinovićův centr posunul Žitný k Černému, toho ale bravurně vychytal Staněk. Sudí poté u videa zkoumali předcházející střet Kaši s Žitným, penaltu pro Severočechy ale nakonec nenařídili.

Západočechům to před přestávkou moc nešlo, což nezměnil ani volej Šulce, jenž těsně před odchodem do kabin lapil do rukavic Čtvrtečka. Po změně stran nejprve Falta vysunul hlavou za obranu Teplic Kopice, před kterým však na poslední chvíli zasáhl Čtvrtečka. Po hodině hry už ale strážce domácí svatyně jen smutně pozoroval, jak rána Kaši z dálky končí po zásahu Ljevakoviće až v síti - 0:1.

Další příležitosti sice neproměnili Havel s Beauguelem, přesto Plzeň ukořistila tři body a drží se na pátém místě. Teplice zase setrvávají čtyři body nad pásmem sestupu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele