9. kolo
29.11.2020 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hejkal si podepsal ortel. Teplice po prohře se Spartou hledají trenéra

Neproduktivní sparťané dlouho drželi naděje trenéra Teplic Stanislava Hejkala, ovšem jediná branka nakonec hostům stačila k výhře. Kouč Severočechů tak neodvrátil nebezpečí vyhazovu a po čtvrté ztrátě bodů v řadě se s teplickými Stínadly rozloučil. Skláře ponechal na patnáctém místě, Letenští naopak drží druhou příčku.

Do brány Teplic se podobně jako víkend dozadu postavil Němeček, v sestavě se pak nově objevili záložníci Ljevaković, Žitný a Moulis. Spartu posílil uzdravený stoper Čelůstka, s nímž základní jedenáctku vyztužil též mladý středopolař Souček.

Skláři málem inkasovali již ve druhé minutě, kdy Karlsson vybídl Juliše, který trefil tyč. Pět minut poté vymyslel Karlsson gólovku i pro Vindheima, ani souhra skandinávců ale nepřinesla gól, neboť zakončující Nor přestřelil bránu. Jeho švédský spoluhráč však nadále hýřil aktivitou. Ve třinácté minutě mu střelu pravou nohou na poslední chvíli srazil Shejbal, za dalších deset minut to Karlsson zkusil silnější levačkou, ovšem Němeček si připsal snadný zákrok.

Po půlhodině měl branku na noze kdo jiný než Karlsson, jenže při úniku ztroskotal na výborném Němečkovi. O dvě minuty později obral agilní Švéd o míč Ljevakoviće, nadějnou akci však následně utopil ve vlastních kličkách a merunu po zblokovaném pokusu snadno lapil Němeček. Těsně před přestávkou konečně hosté vymysleli akci bez Karlssona. Trávník poslal centr na hlavu "mladšího" Krejčího, jenž ale hlavičkoval nad břevno.

I druhou pětačtyřicetiminutovku otevřel svojí šancí Juliš, ovšem znovu nepřekonal skvěle chytajícího Němečka. V 56. minutě se na hřiště dostal Krejčí "starší" a po hodině hry chtěl pro Spartu vybojovat penaltu. Bránící Černý jej sice lehce zasáhl, ovšem Krejčí se k zemi zkácel dost ochotně, míč navíc odehrál ještě před kontaktem s protihráčem. Sudí Královec tedy pokutový kop nenařídil.

I tak se Pražané brzy gólu dočkali. Juliš v 65. minutě rozjel rychlou akci vyhranou hlavičkou, načež se v závěrečné fázi útoku odpoutal od Černého a mohl zužitkovat precizní přihrávku od Dočkala před odkrytou polovinu brány. Teplice začaly obranu Sparty ohrožovat až v samotném závěru. Nejprve Kučera pálil příliš vysoko, v 87. minutě to s výškou při zakončení přehnal také Žitný, jehož před bránou našel Moulis. Tři body tedy putovaly do Prahy.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hejkal se udrží u kormidla.

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
PISTOLERO

0:2 (Juliš, Dočky)

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
podnebný

Hejkal končí. 3:5 a další hattrick Juliše.

Reagovat
esmuellert

Stando, díky a šťastnou cestu domů https://i.imgur.com/3PxD0BA.png

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele