7. kolo
08.11.2020 14:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Selhání Teplic. Proti oslabenému Liberci zahodily penaltu a prohrály

Dosti překvapivé vítězství si v rámci sedmého kola FORTUNA:LIGY připsali fotbalisté Liberce. Ti si v okleštěné sestavě přivezli z Teplic výhru 1:2. Na Kačarabovu trefu sice ještě zareagoval Trubač, Peškova trefa už však zůstala bez odpovědi, i když měli domácí k dispozici penaltu a přesilovku.

Skláři se mohli dostat do vedení už ve čtvrté minutě. Rohový kop se dostal ke Kučerovi, jehož pokus skončil na tyči. Řezníčkova dorážka pak letěla mimo. Na druhé straně kontroval Nešický, rána mu ale nesedla a skončila v Grigarově náručí. Nešický si ale záhy připsal asistenci, když našel z rohového kopu hlavu Tarase Kačaraby, který se nemýlil a otevřel gólový účet utkání.

Za dvě minuty ovšem bylo vyrovnáno. Fortelný přiklepnul balón Danielu Trubačovi, jehož fantastická rána z první zapadla za Knoblochova záda. Znovu mohl poslat Liberec do vedení Kačaraba, tentokráte ale hlavičkoval nepřesně. Co se nepovedlo jemu, to dokázal ve čtyřiadvacáté minutě Jakub Pešek. Ten dostal v rychlém protiútoku přihrávku od Rondiće a díky lobu přes Grigara a přispění tyče mohl se spoluhráči slavit vedoucí trefu.

Nedlouho před odchodem do šaten rozvlnil Kačaraba síť podruhé, tentokráte to však byla vlastní brána. Zachránil ho jen celé situaci předcházející ofsajd Teplic. Ihned po návratu z kabin se ve velké příležitosti ocitl Vukadinović, který z bezprostřední blízkosti překopl bránu. Na opačném konci hřiště zase Grigar zastavil Rondićův pokus.

Nebývalou příležitost k vyrovnání dostali domácí po hodině hry, kdy se šel sudí podívat k videu a zjistil, že Hromada zahrál ve vlastním pokutovém území rukou. K penaltě se postavil Řezníček, který k velké úlevě libereckých příznivců ztroskotal na Knoblochovi. Gólman Slovanu si následně výtečně počíhal i na další skvělou Trubačovu ránu.

Vývoj událostí byl pro Teplice i nadále příznivý, v sedmdesáté minutě totiž zbytečně fauloval Pešek, jenž vyfasoval druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Žluto-modří si ale ve zbytku utkání vypracovali jedinou příležitost, to když po rohu Řezníček prověřil Knoblocha. V nastavení navíc za faul na Matouška musel do šaten Vondrášek.

Muži z Podještědí se díky tomuto vítězství vrátili na pátou příčku tabulky, Teplice jsou až třinácté.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:4

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Těsně

Reagovat
REPLIKATOR

Cením tip na vítěze. V situaci Liberce by si na ně nikdo nevsadil.

Reagovat
John Obi Mikel

Ono kdyby nehráli s Teplicema, tak bych taky tipoval jinak.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele