20. kolo
21.02.2021 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Slavia opět venku nevyhrála. V Teplicích uhrála remízu

Venkovní utkání začínají slávistům dělat potíže. Po remíze v Příbrami ztratili sešívaní body též na teplických Stínadlech. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského sice zůstávají na čele tabulky, nicméně jejich náskok na druhou Spartu se ztenčil na osm bodů.

Aktivněji zahájili zápas překvapivě Severočeši. Nejprve v páté minutě pláchl po levé straně Moulis a na jeho centr jen těsně nedosáhl na zadní tyči osamocený Žitný. Po dvaceti minutách hry zase zakončoval z úhlu po standardní situaci Mareš, slávistický brankář Kolář však situaci vyřešil společně s obráncem Delim.

Postupně již převzala iniciativu Slavia, ovšem o vyložené příležitosti nemohla být dlouho řeč. Až ve 41. minutě se do zakončení natlačil zprava Lingr, jeho ránu vyrazil domácí gólman Čtvrtečka k Traorému, který z dorážky rozezvonil břevno. Za minutu už ale šli sešívaní do vedení. Traorého oblouček za obranu sice Oscar napoprvé netrefil, skákající míč však kuriózně přeskočil Čtvrtečku, díky čemuž dostal Oscar druhou šanci, kterou doklepnutím do odkryté brány bez potíží využil.

Tři minuty po změně stran toužil Oscar po další trefě, Čtvrtečka ale tentokrát "koníček" záložníka Pražanů vyškrábl nad břevno. Nedlouho poté byla hra na pár minut přerušena, neboť po ošklivém střetu se ze hřiště na nosítkách poroučel Lingr. Teplice dlouho působily bezzubě, přesto v 64. minutě zničehonic vyrovnaly. Hromada na polovině hřiště přišel o balón, Fortelný následně vyvezl merunu a na hranici pokutového území přihrál Marešovi, jenž se dostal přes Masopusta a na bližší tyči prostřelil Koláře.

Náskok chtěl Slavii navrátit v 70. minutě Oscar, jenž se uvolil okolo Gabriela, z úhlu však Čtvrtečku neprostřelil. Z následného rohového kopu zase pálil nepřesně Stanciu. V 81. minutě musel strážce domácí svatyně opět zasahovat, tentokrát proti hlavičce Olayinky po standardní situaci. Za dalších pět minut zase mířil z přímého kopu příliš vysoko Provod, což byla také poslední příležitost hostů ke skórování.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele