15. kolo
15.01.2021 18:00 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Jablonec vstoupil do jara výborně, v Teplicích nasázel pět branek

Na výtečnou formu ze druhé poloviny podzimu navázali v prvním zápase jarní části fotbalisté Jablonce. Ti v Teplicích zvítězili poměrem 0:5, když se postupně prosadili Považanec, Jovović, Kratochvíl, Krob a Hrubý.

V úvodních sekundách utkání to každý z týmů zkusil ze střední vzdálenosti. Žitný ani Kratochvíl ovšem nedokázali zamířit mezi tři tyče. Po necelé čtvrthodině se Jovović pokoušel přelobovat gólmana, ovšem neúspěšně. Naopak na druhé straně si málem vlastní gól vstřelil Zelený.

Nedlouho poté se dostal Jovović do další příležitosti, tentokráte však minul. Když byla odehrána čtvrtina utkání, dočkali se Radovi svěřenci branky. Doležal prodloužil Kratochvílův centr k Jakubu Považancovi, jehož přesná rána skončila za zády Grigara.

I na druhém gólu se výrazně podílel Doležal. Ten si tentokráte naběhl na Pilařův pas a na brankáři sice ztroskotal, nicméně Vladimir Jovović pak už dokázal dorazit balón do poloodkryté klece.

Bleskově mohl trefu číslo tři přidat Holík, jemuž nakonec chybělo pár centimetrů. Namísto něho se tak do střelecké listiny zapsal Miloš Kratochvíl, který využil Žitného obrovské hrubky a tváří v tvář Grigarovi uspěl a poslal míč mezi tři tyče.

Nakonec se proti Teplicím prosadil i jejich bývalý obránce. Po Považancově centru udělal velký závar Pilař, vše rezultovalo odraženým míčem k Janu Krobovi. Na něj už zívala prázdná brána, s čímž si zkušený bek dokázal poradit.

Po sedmdesáti minutách se mohli skláři dočkat čestné trefy, to by ovšem Doležal nesměl ztečovat Marešovu ránu do zámezí. Doležal pak o sobě znovu dal vědět i na útočné polovině, jeho střele ze zajímavé pozice ale scházela přesnost.

Těsně před koncem základní hrací doby završili zeleno-bílí "bůra". Považanec pobídl Roberta Hrubého, ten se odhodlal vystřelit a jeho pumelice letěla mimo Grigarův dosah. Jablonec se tak nadále udrží na druhé příčce a ukázal, že to s poháry myslí vážně, Teplice se naopak elitní desítce přiblížit nedokázaly.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
tlaci

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele