5. kolo
26.09.2020 16:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Teplice i bez několika chybějících hráčů zdolaly ostravský Baník

Teplice na poslední chvíli uhádaly nasazení klíčového hráče ai přes tak rozsáhlou marodku poněkud nečekaně vyzrály na ostravský Baník. Severočeši tak po třech kolech poprvé bodovali. Hosté naopak prožili další zklamání v rozběhnuté sezoně.

V sestavě Sklářů měl původně scházet stoper Heidenreich, který v uplynulém kole na hřišti Slavie viděl neoprávněně červenou kartu. Po odvolání severočeského klubu se však na trávníku přeci jen objevil. Kvůli zranění nicméně chyběl jiný obránce Nazarov, proto se víc dozadu zatáhl Černý. Po problémech s disciplínou se do zálohy vrátil Kučera, na kraji hřiště zase tentokrát operoval Hyčka. Místo zraněného Řezníčka se do útoku vrátil kapitán Mareš. Základní jedenáctka hostů naopak žádné změny nedoznala.

Přestože do zápasu vstoupili aktivněji Slezané, do vedení šly málem v deváté minutě Teplice. Pas od Černého si málem do vlastní brány srazil Fillo a brankář Laštůvka měl co dělat, aby situaci zachránil. Za dalších dvanáct minut zahrozili domácí po rohovém kopu, kdy Kučera těsně přestřelil bránu protivníka.

Ostravané po úvodní aktivitě polevili a naopak Skláři přebrali iniciativu. Ve 34. minutě však Hyčka procvičil Laštůvku jen slabým pokusem. Podobně snadnou práci měl na druhé straně gólman Severočechů Grigar po hlavičce Kuzmanoviće. Záhy se domácí dožadovali pokutového kopu po pádu Moulise v pokutovém území Baníku, jenže sudí Julínek po konzultaci s kolegou u videa Rejžkem jejich volání nevyslyšel.

Krátce po změně stran chtěl Slezany ze spánku probudit Kuzmanović, když jeho projektil proletěl nad břevnem. Záhy se podobně prezentoval Kuzmanovićův spoluhráč Tetour. V 56. minutě byl Kuzmanović ještě nebezpečnější, když hlavičkoval těsně vedle Grigarovy svatyně. Nadějný nástup však nebyl hostům nic platný, jelikož v 58. minutě inkasovali. Po pravé straně Teplic utekl Vukadinović, chytrou přihrávkou pod sebe našel volného Žitného, jenž se v obrovské šanci nemýlil.

Téměř okamžitě ale Baník srovnal krok. Kuzmanović při protiakci vyslal Tetoura, ten před bránou našel De Azeveda, jenž se k míči dostal před svým strážcem a poslal jej za brankovou čáru. V 75. minutě si ovšem Skláři vzali vedení zpět. Na Moulisův rohový kop si nabíhal Shejbal, před nímž jen do vlastní brány uklidil merunu Fillo.

Hosté měli v závěru ještě šanci na vybojování remízy. Nejprve v 87. minutě vyhledal Jirásek ex-teplického Potočného, jehož výborně vychytal Grigar. Za okamžik pálil sám Jirásek, bohužel pro Slezany však příliš vysoko. Stav utkání tedy zůstal nezměněn.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Championship

02

Reagovat
Championship

02

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí opět proti teplicím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele