28. kolo
21.04.2021 17:00 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Sparta ve druhé půli odpadla a s Pardubicemi pouze remizovala

Dramatický souboj mezi Pardubicemi a Spartou nakonec vítěze nepoznal. A asi zaslouženě, neboť Letenští tahali za delší konec v první půli, po změně stran však převzali iniciativu Východočeši. V závěru pak své šance na rozhodující zásah neproměnila ani jedna strana a body se tedy v Ďolíčku dělily.

Hosté vstoupili do zápasu bravurně. Dočkal sice ve čtvrté minutě ještě pohrdl pobídkou od Polidara a zblízka trefil jen místo, v němž operoval brankář Pardubic Letáček, tři minuty nato už ale záložník Sparty stál u zrodu gólové akce. Hložek totiž po přihrávce od Dočkala posunul míč patičkou na nabíhajícího Wiesnera, který se prosadil ve druhém utkání za sebou.

V deváté minutě chtěl rychle z přímého kopu vyrovnat Ewerton, jeho pokus se šak mezi tři tyče nevešel. Na druhé straně se do obrany domácích vřítil Hancko, jehož křižná přízemní střela těsně minula bránu Východočechů. Gólman Letenských Nita toho během úvodní půlhodiny moc řešit nemusel, až v 38. minutě jej střelou přes hlavu jen prověřil Čihák.

Hosté stihli do přestávky svůj náskok navýšit. Ewerton ve vlastním pokutovém území poněkud nešťastně trefil rukou Polidara a sudí Zelinka po zhlédnutí videozáznamu nařídil penaltu pro Spartu. Tu i přes veškerou snahu natahujícího se Letáčka proměnil Hancko - 2:0. V nastaveném čase se mohl prosadit také Hložek, avšak jeho rána levou nohou Letáčka neohrozila.

Čtyři minuty po změně stran však zápas nabral zcela nový spád. Nita totiž poslal riskantní přihrávku na Wiesnera, který ve středu pole zamrzl. Toho využil kapitán Pardubic Jeřábek, který hostujícího hráče obral o balón a bravurním dalekonosným lobem přes Nitu vrátil Východočechy do hry. Za dalších sedm minut byly Pardubice velmi blízko vyrovnání. Standardní situaci rozehranou Tomášem Čelůstkou prodloužil Čihák k Solilovi, ten však z první trefil tyč.

Domácí znovu zahrozili z volného kopu v 66. minutě, jenže Jeřábka vychytal vynikajícím zákrokem Nita. Jenže za dalších osm minut už strážce svatyně Letenských kapituloval. Čelustka totiž při nápřahu ke střele zakopl o Wiesnera a penaltu kopali také Východočeši. Odpovědnost na sebe vzal Cadu, jenž se trefil přesně k tyči, přičemž Nita tipl druhou stranu - špatně.

Po gólu na 2:2 se se šancemi roztrhl pytel. Nejprve v 77. minutě vletěl do utkání jako uragán Krejčí "starší", který z úhlu nepropálil Letáčka. Pardubice vzápětí na druhé straně hřiště zabojovaly o míč, který Solil nakonec přihrál Hufovi, jeho pokus ale lapil Nita. V 84. minutě pak útočníka Východočechů vyzval ke skórování neúnavný Čelůstka, Huf ovšem ztroskotal na opět fantastickém Nitovi, díky němuž Sparta získala alespoň bod.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele