2. kolo
30.08.2020 16:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Nováček poprvé vítězem. Pardubice v Ďolíčku zdolaly Teplice

Ve vršovickém Ďolíčku byli diváci svědky historického momentu. FK Pardubice si totiž ve svém pražském azylu připsaly historicky první ligové vítězství. Vzdorující Teplice porazily dvěma brankami z kopaček Emila Tischlera a Michala Surzyna. Severočeši naopak nenavázali na výhru z úvodního kola v Příbrami.

Zatímco na straně Pardubic se i přes porážku v Jablonci neudály žádné změny v základní jedenáctce, u hostů zůstal mimo sestavu Nazarov, jehož místo v obraně obsadil jeho ruský krajan Paradin. V zápise o utkání se neobjevil ani krajní záložník Moulis, díky čemuž dostal šanci zkušený Vondrášek.

Po vlažném úvodu rozčeřil vody až v jedenácté minutě domácí Surzyn, který se před hranicí pokutového území šikovně uvolnil ke střele, již však k vlastní smůle namířil přímo do rukavic brankáře Grigara. Souboj Surzyna s Grigarem se opakoval ve 28. minutě, kdy se záložník Východočechů postavil k exekuci přímého kopu, zkušeného odchovance Vítkovic ale opět nezaskočil.

Po půlhodině hry poprvé zahrozili "Skláři", když se k jejich kapitánu Jakubu Marešovi odrazil balón, ovšem jeho nebezpečný pokus na poslední chvíli zablokoval obětavě bránící Toml. Ve 40. minutě měl slibnou možnost domácí Cadu, jenže jeho nepovedené zakončení se bezpečně dokutálelo ke Grigarovi. Co se nepodařilo Caduovi, dokázal za další tři minuty Tischler. Ten byl na konci pohledné souhry Cadua se Solilem na pravé straně. Tischler se při zakončení neunáhlil, položil Grigara a kolem jeho noh vstřelil první gól Pardubic v nejvyšší soutěži.

Hned čtyři minuty po přestávce ale bylo srovnáno. Vondrášek dostal na pravém kraji hřiště moře prostoru na centr, který si do vlastní svatyně nešťastně srazil stoper domácích Toml. Pardubice chtěly kontrovat za dalších pět minut, kdy Pavel Černý vyhledal volného Surzyna, jenže jeho hlavička přeletěla břevno. Po hodině hry hlavičkoval sám Černý, avšak po pasu od Čelůstky taktéž minul, tentokrát dost těsně.

V 63. minutě už bylo v Ďolíčků veseleji. Čelůstkův nákop propadl za Paradina na ubíhajícího Surzyna, který vzal odpovědnost na svá bedra a prostřelil Grigara, který neměl úplně čisté svědomí - 2:1. Dvanáct minut nato zkusil Čelůstka štěstí přímo ze standardní situace, avšak rána mu z ostrého úhlu nevyšla. Podobně dopadl na druhé straně hřiště Žitný. Mnohem blíž byly Teplice k vyrovnání v 90. minutě, kdy Heidenreichův nákop propadl k Trubačovi, toho však tváří v tvář vychytal Boháč. Po závěrečném hvizdu tak mohly ve Vršovicích propuknout oslavy Východočechů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
dejvikker

Reagovat
kecipep

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
dejvikker

1:0

Reagovat
czepelin

1:1 (to tu ještě není :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele