15. kolo
17.01.2021 14:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice nestačily na Budějovice, kterým k výhře pomohl i novic v kádru

Pardubicím nevyšel start do jarní části sezony úplně podle představ, neboť ve svém vršovickém azylu ztratily všechny body s budějovickým Dynamem. Východočeši herně za svým protivníkem nezaostali, nicméně góly stříleli pouze hosté včetně posily z Plzně Marka Alvira.

Duel zajímavě uvedl v šesté minutě pardubický Černý, který z dálky prověřil pozornost budějovického gólmana Drobného. Další závažnější práci měl brankář Jihočechů až ve 29. minutě, avšak pokus Hlavatého taktéž neměl nárok na otevření skóre. Krátce poté si proti Javorkovi konečně připsal zákrok též gólman soupeře Boháč.

Ve 37. minutě zkusil štěstí zajímavě Alvir, jenž si nejprve na levé straně vyměnil merunu s Novákem a poté přízemním pokusem přinutil Boháče k důležitému zákroku. Za další čtyři minuty už ale Pardubice kapitulovaly. Surzyn si totiž předtím počínal nedovoleně v souboji s Novákem a rozhodčí Klíma po poradě s kolegou u videa nařídil penaltu, kterou i přes Boháčovu snahu proměnil Čolić.

Dvanáct minut po změně stran se jako buldok dral v pokutovém území hostů čerstvý muž na hřišti Huf, jehož průnik z úhlu zastavil svýma nohama až Drobný. Krátce poté se Budějovice radovaly z druhého zásahu, ale jejich radost byla předčasná, neboť videorozhodčí nalezl faul Alvira, který vrátil skóre do předchozí podoby.

Velmi blízko vyrovnání byl v 83. minutě Surzyn, jenž mohl odčinit svůj prohřešek před prvním gólem, avšak z dálky trefil tyč. A tak se o čtyři minuty později rozběhl na druhé straně hřiště Javorek, který na hraně ofsajdu rozběhl Alvira, jenž samostatný únik na Boháče zakončil šikovným obloučkem - 0:2.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele