26. kolo
09.04.2021 18:15 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians využili chyb Pardubic a uspěli v souboji o Ďolíček

Pardubice zahájily bitvu o Ďolíček aktivně, jenže po půlhodině hry darovaly Bohemians první branku a po vyloučení a druhém gólu "Klokanů" již nebylo co řešit. Východočeši tak nenavázali na vítězství z Olomouce, Pražané naopak uspěli poprvé po reprezentační pauze.

Jako první ze všech hráčů na hřišti zahrozil Hlavatý, který však ve 14. minutě těsně netrefil bránu Bohemky. Podobně dopadl na druhé straně hřiště o sedm minut později z dalším projektilem z dálky Květ. Ewerton již ve 26. minutě trefil prostor mezi třemi tyčemi, ovšem gólmana Bohemians střelou z úhlu nepřekonal. Vzápětí se z pravého křídla natlačil do zakončení Huf, Le Giang ale tentokrát mohl zůstat v klidu.

Nadějný úvod Pardubic nicméně vzal za své ve 34. minutě, kdy Čihák srazil k zemi unikajícího Puškáče. Faul se navíc udál v pokutovém území Východočechů, sudí Berka tak nařídil penaltu pro Pražany. Exekuci kopu z jedenácti metrů od brankové čáry si vzal na starost sám faulovaný Puškáč, jenž s přehledem poslal svůj celek do vedení - 0:1.

Do ještě větších patálií se Pardubice dostaly ve 42. minutě. Prosek místo míče zasáhl v blízkosti se vyskytujícího Schumachera do obličeje a Berka jeho tvrdý zásah ohodnotil červenou kartou. Východočeši tak dohrávali v deseti a téměř ihned po změně stran inkasovali podruhé. Schumacherovu přihrávku z levé strany ještě žádný hráč Bohemians nezasáhl, zpětný centr Dostála už ale hlavou do sítě uklidil Osmančík.

"Klokani" si ve zbývajících minutách bez potíží uhlídali uspokojivý náskok. Le Giang musel vážněji zasahovat už jen proti střelám Leeho a Solila.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Milan DW

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele