20. kolo
20.02.2021 14:00 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Nečekaná přestřelka. Pardubice v ní dokázaly zdolat Ostravu

Pardubice ani Ostrava nejsou zrovna týmy, v jejichž zápasech by se to brankami jen hemžilo. Vzájemný střet ovšem přinesl pět branek a vítězství domácích 3:2. Skóre otevřel v první půli Jeřábek, hosté pak vždy jen reagovali na navýšení. Po tom Čihákově snížil Tetour, na Hufovu branku odpověděl Stronati.

Východočeši od začátku ukazovali, že si chtějí dojít pro vítězství. Ve třetí minutě si z pravé strany navedl míč na střelu Cadu, jehož pokus skončil o kousek nad břevnem. Poté se dvakrát předvedl Laštůvka, nejprve proti Černého pokusu, následně i při šanci Hlavatého.

Ostravský brankář čaroval i ve čtyřiatřicáté minutě, kdy horko těžko vyškrábl Caduovu přízemní ránu. Ještě před pauzou ale nakonec musel kapitulovat. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Jan Jeřábek, který obloukem poslal míč na zadní tyč a ve svých sedmatřiceti letech si tak připsal svou první ligovou branku.

V úvodu druhé půle jsme viděli příležitosti na obou stranách. Šašinka se pokoušel najít Zajíce, na opačném konci hřiště nedokázal šanci zužitkovat Kostka. Mimo tři tyče zamířila i dalekonosná Tetourova rána, na Hufův přímák si zase počíhal Laštůvka.

Zhruba dvacet minut před koncem se rozběhly gólové hody. Rohový kop rozehrál Surzyn, balon přistál přesně na hlavě Filipa Čiháka a ten už jej dokázal dopravit mezi tři tyče. Brzy to ale zase bylo o gól. Debutant Sor z pravé strany odcentroval po zemi na penaltový puntík, kam nabíhal Daniel Tetour. Ani ten se nemýlil a vykřesal tak naději pro Slezany.

Jenže tato naděje brzy utržila pořádnou ránu. Surzynův úmysl ještě Laštůvka přečetl a šanci zneškodnil, nicméně když Kostka poslal míč na zcela nehlídaného Davida Hufa a ten prakticky od poloviny hřiště postupoval sám, musel zkušený gólman potřetí v zápase kapitulovat.

Slezané se každopádně ještě jednou dokázali přitáhnout na rozdíl jedné branky. Tentokráte v tom měl prsty Ndefe, jenž z levé strany odcentroval na Patrizia Stronatiho, který potvrdil své hlavičkářské kvality a na zadní tyč skóroval.

Vyrovnat se ale už Ostravě nepodařilo a v tabulce tak klesla za soupeře. Aktuálně je osmá, nicméně v neděli ji mohou předstihnou České Budějovice a Plzeň. Pardubice se vyšvihly na páté místo, ovšem zmínění dva soupeři jej rovněž mohou předehnat.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele