32. kolo
16.05.2021 17:00 CET
4 : 5
(2:2)

Reportáž

Boleslav se Spartou opět bavily, bohatou přestřelku nakonec ovládli Pražané

Zápasy Sparty na hřišti Mladé Boleslavi jsou zárukou velké zábavy a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Diváci viděli famózní devítigólovou přestřelku, při níž se obě mužstva přetahovala o vedení. Více síly si na závěr nakonec nechali hosté, kteří tak využili sobotního zaváhání Jablonce a osamostatnili se v tabulce na druhém místě. Středočeši zase zůstávají třináctí.

Boleslavský kouč Karel Jarolím chtěl Pražanům utkání znepříjemnit, asi však ani sám nečekal, že Sparta bude jeho snažení nápomocna. Hned po několika sekundách totiž brankář Niţă zariskoval při rozehrávce a trefil napadajícího Michala Škodu, od něhož se ke štěstí hostů odrazil míč pouze do tyče a posléze odkutálel do zámezí. Sparťané odpověděli v osmé minutě gólovou akcí. Hložek po individuálním průniku nalezl na pravé straně Karlssona, ten předložil merunu Wiesnerovi, jenž zakončením do odkryté brány otevřel skóre.

Domácí nicméně bleskurychle odpověděli stejnou mincí. Škoda si ve 12. minuty posunul prsy přihrávku od Zmrhala za defenzivní řadu soupeře a svůj únik zakončil nekompromisním prostřelením Niţy. Velké potíže měla obrana Pražanů znovu po 20 minutách hry, kdy za stopery propadl odkop domácího gólmana Šedy a Jiří Klíma se podobně jako Škoda řítil na Niţu. Strážce hostující svatyně však útočníka Středočechů vychytal.

Ve 25. minutě se Niţă marně natahoval po střele Matějovského, jenž na hranici pokutového území "vykoupal" Dočkala a trefil se přesně k tyči. Sudí Ginzel ale u videa odhalil, že Niţovy bránil ve výhledu Škoda, jenž stál v ofsajdu. Branka Matějovského tedy nakonec neplatila. Naopak ve 40. minutě již Ginzel bez rozpaků uznal trefu Letenských. Sáček vtrhl do šestnáctky domácích a jeho akci zakončil střelou mimo Šedův dosah Karlsson.

Sparta si ovšem do kabin nakonec neodnesla vedení. Plány hostům totiž kazil Škoda, jehož tečovaná rána ve 42. minutě ještě skončila těsně vedle tyče, o minutu později se už ale vytáhlý útočník prosadil po rohovém kopu Zmrhala. V úplném závěru první půle ještě zkoušel štěstí z přímého kopu Karlsson, jehož však vychytal Šeda.

Tři minuty po změně stran dokonce Středočeši otočili skóre. Zmrhal si naběhl na dlouhý nákop, obešel Niţu a přes brankáře Letenských i statického Sáčka propasíroval merunu za brankovou čáru. Z vedení se ale domácí radovali jen chvilku. Preisler totiž nedlouho poté poslal ve vlastní šestnáctce k zemi Wiesnera a nařízenou penaltu procedil za Šedu s porcí štěstí Hancko.

V 58. minutě mohl Pražany do vedení znovu dostat Dočkal, avšak Šeda držel akcie Středočechů nad vodou. Dvanáct minut nato už ale gólman domácích lovil míč ze sítě. Hancko se totiž při rohovém kopu hostů odpoutal od Šimka a hlavičkou přesně umístil Karlssonův pas.

Definitivně se Letenští uklidnili až těsně před vypršením základní hrací doby, kdy Boleslav zaskočili rychlou rozehrávkou po faulu na Hložka. Polidar svůj únik zakončil precizní kličkou na Šedu a pohodlným zakončením do odkryté brány. V nastavení ještě spálil tutovku Minčev, naopak na druhé straně se po kopu od rohového praporku opřel do nůžek parádně Budínský, proti čemuž neměl Niţă šanci. Šlo už ale pouze o kosmetickou úpravu skóre a tři body putovaly tak jako tak na Letnou.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele