23. kolo
14.03.2021 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Stanciu režíroval snadnou výhru Slavie v Mladé Boleslavi

Pohodové vítězství je přesně to, co Slavia před odvetou v Evropské lize potřebovala. Pražané neměli problém v Mladé Boleslavi, odkud domů do Edenu přivezli tři body. Velkou měrou se na úspěchu sešívaných podílel Nicolae Stanciu, jenž vynikající výkon korunoval dvěma góly.

Slávisté to zprvu zkoušeli přes nákopy, ty ale výsledek nepřinesly. V deváté minutě dostali hosté výhodu standardní situace, z níž Stanciu vystřelil přímo na bránu, avšak brankář domácích Šeda míč bez potíží vyboxoval. V sedmnácté minutě už měli Pražané k dispozici tutovku. Sima po nákopu Masopusta vysunul za obranu Boleslavi Tecla, jenže dříve obávaný útočník selhal, když (v probíhající sezoně již tradičně) netrefil svatyni Středočechů.

Vzápětí zachyboval při rozehrávce Bořil, čehož chtěl využít Škoda, ten ale pálil jen do nebes. Ve 25. minutě připravil Stanciu palebnou pozici pro Simu, který se však dostal do velkého úhlu, z něhož pouze vyprášil Šedovy rukavice. Dvě minuty nato už ale šli sešívaní do vedení, když Stanciu zakroutil přímý kop přesně k tyči, od níž se kulatý nesmysl odrazil do sítě. Podruhé rumunský záložník zazářil pět minut před přestávkou, kdy poslal "na párek" Šimka s Douděrou a ve finále zavěsil pod břevno - 0:2.

Těsně před odchodem do kabin ještě mohl třetí gól Slavie přidat Tecl, avšak po zmatcích v defenzivě Boleslavi jej vychytal Šeda. Strážce domácí svatyně si poradil i osm minut po změně stran s přízemním projektilem Simy. V 58. minutě zase na druhé straně hřiště selhal Škoda, jenž po výborném centru hlavičkoval vedle brány, kterou hájil nepříliš vyřížený brankář Pražanů Kolář.

Do listiny střelců se chtěl zapsat také Provod, jenže svoji akci zakončil nepřesnou střelou. Nakonec se ale slávisté dočkali třetí trefy. Bah totiž v 80. minutě krátce po svém příchodu na hřiště trefil v pokutovém území domácích ruku bránícího Šimka a sudí Julínek nařídil pokutový kop pro hosty. Míč si na puntík vzdálený jedenáct metrů od brankové čáry postavil Júsuf, který se trefil k tyči. Šeda vystihl úmysl bahrajnského fotbalisty, nicméně třetímu úlovku ve své síti nezabránil.

Až v 84. minutě musel Kolář poprvé zasahovat proti střele některého ze Středočechů. Postřeh v poslední době kritizovaného gólmana vyzkoušel Preisler, Kolář však bez potíží obstál. Na druhé straně ještě po rohovém kopu nepřesně hlavičkoval Júsuf, čímž uzavřel výčet příležitostí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele