27. kolo
17.04.2021 14:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Digaňa se snažil, přesto Opava nestačila na Boleslav

Po vysoké porážce v derby s ostravským Baníkem předvedli fotbalisté Opavy další bezkrevný výkon a zcela zaslouženě padli na hřišti Mladé Boleslavi. Domácí se druhou výhrou v řadě opět vzdálili od pásma sestupu, ve kterém naopak hosté ze Slezska nadále tonou.

Už v prvním poločase se Severočeši mohli několikrát ujmout vedení, gólman SFC Digaňa však dlouho držel akcie svého celku nad vodou. V sedmé minutě například skvěle zastavil unikajícího Jiřího Klímu, který se předtím prodral kolem Didiby a dřímajícího Helešice. Za dalších sedm minut lapil brankář Opavy standardní situaci zahranou Ladrou a následně znovu vychytal Klímu, jenž pálil z pravé strany po přesném pasu od Douděry.

Slezané toho směrem dopředu vskutku moc nevymysleli, pouze ve 37. minutě pálil Nešický nad břevno. Na druhé straně našel Matějovský za defenzivou SFC Škodu, ten ale netrefil míč zcela ideálně a křižnou střelu těsně netrefil bránu. Úspěšný nebyl Škoda ani o tři minuty později, kdy hlavičkoval příliš vysoko.

Chvíli po změně stran pálil nepřesně Ladra, ovšem Klímovi chyběl jen kousek k tomu, aby míč tečoval do sítě. V 52. minutě již hlavičkoval sám Klíma po standardní situaci o kousek vedle tyče, vzápětí zkoušel stejný hráč opět štěstí, jenže zase mu nebylo přáno, neboť tečovanou střelu vytáhl Digaňa na rohový kop.

Krátce po hodině hry už ale Boleslav skórovala. Zmrhal si z pravé strany navedl balón víc do středu hřiště, odkud se svou silnou levačkou trefil přesně k tyči. Devět minut před koncem si pak domácí vítězství pojistili. Ladra posadil míč na hlavu Škody, jenž zblízka rovněž překonal bezmocného Digaňu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele