8. kolo
21.11.2020 14:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Boleslav si pohrála s Pardubicemi a slaví druhé vítězství

Pardubice dorazily do Mladé Boleslavi bez několika členů zahajovací sestavy a na hřišti to bylo znát. Domácí od úvodních minut určovali tempo a nakonec si dokráčeli pro snadné vítězství, teprve druhé v probíhajícím ročníku.

V sestavě domácích došlo k jediné změně, když Fulneka v záloze nahradil Douděra. Do obrany Pardubic se vrátil Šejvl, Čihák se posunul do středu pole, kde se představili též mladíci Vít, Šimek a Sláma.

Středočeši byli blízko úvodnímu zásahu ve třinácté minutě, kdy Douděra udělal klíčku Proskovi a přihrál před bránu Michalu Škodovi, jenž ale krkolomně mířil vedle. Za dalších sedm minut už se však skóre měnilo. Rohový kop Boleslavi propadl až k Mazáňovi, jehož střelu dorazil do sítě Tatajev - 1:0.

Čtyři minuty nato vedli domácí o dvě branky. Budínský se postavil k exekuci přímého kopu a míč zakroutil přesně k tyči. Další zásah málem přidal kapitán Středočechů ve 30. minutě, kdy Janoškův pokus usměrnil ve skluzu do tyče. Oslabené Pardubice nestíhaly a do konce první půle inkasovaly ještě jednou. Gólman hostů Boháč sice nejprve vychytal Zahustela, ovšem následně nezkrotil rohový kop Budínského a jeho chybu potrestal dorážkou hlavou pohotový Túlio.

Za hosty mohl po změně stran snížit střídající Huf, avšak jeho pokus po hodině hry zpoza pokutového území proletěl těsně vedle tyče. V 65. minutě se na druhé straně dostal do obrovské šance Škoda, ztroskotal ale na Boháčovi. O čtyři minuty později doufal v druhý osobní zásah Tatajev, ovšem jeho hlavička po standardní situaci Budínského nakonec nenašla kýžený cíl.

Čtvrthodinu před koncem se Boleslav prosadila počtvrté. Jakub Klíma si na pravé straně vyměnil míč s Budínským, načež vyhledal v pokutovém území Drchala, který se z otočky nemýlil. Také Pardubice se ale za dalších pět minut nakonec dočkaly. Zmatku po rohovém kopu využil Huf, který se nejrychleji zorientoval. V závěru měl ještě jednu velkou příležitost Zahustel, Boháč už ale búra nedopustil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hawk

vidím to tak 1:1. Pardubice vzadu fungují, takže nepředpokládám velké střelecké hody

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele