4. kolo
21.09.2020 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Boleslav proti Jablonci konečně zabrala a slaví první vítězství

Mladá Boleslav se dočkala prvního bodového zisku v sezoně a hned kompletního. Středočeši v domácím prostředí porazili Jablonec, který tak neodčinil vypadnutí z evropských pohárů. Výhru domácím zajistili Ondřej Zahustel s Dominikem Maškem.

Do brány Jablonce se po zklamání v předkole Evropské ligy Vlastimil Hrubý, plnohodnotnou šanci dostal také donedávna hráč záložník béčka Severočechů Haitl. Jeho start se nicméně o pár minut spozdil, neboť rozhodčí vyběhli na trávník v černých dresech stejně jako hosté. Sudí tak museli ještě upalovat do kabin, kde na sebe kvapně hodili modrá trička.

A už po dvanácti minutách se Haitl mohl dočkat gólu, jenže těsně před bránou minul pas z levé strany. Boleslav odpověděla menším závarem za další tři minuty, po němž slabě zakončoval Mašek jen do rukavic Hrubého. Ve dvacáté minutě chyboval domácí Zahustel a Haitl se objevil tváří v tvář gólmanu Středočechů Mikulcovi, který obrovskou přiležitost Jablonce zneškodnil.

Severočeši byli v první půlhodině nebezpečnější, ovšem do vedení šla ve 30. minutě Boleslav. Od Drchala se odrazil míč k Zahustelovi, který se předtím zbavil Podaného a poněkud šťastně se trefil přesně k tyči. Tři minuty poté se předvedl Fulnek, jenž po běžeckém výkonu pálil z úhlu nepřesně, přestože mohl přihrát volnému Drchalovi. Vzápětí málem odpověděl gólem Čvančara, jenž odstavil Tatajeva a následně o fous minul Mikulcovu pravou tyč.

Povzbuzený Fulnek měl gól na hlavě ve 37. minutě, jenže selhal a balon netrefil vůbec ideálně. Aktivitou hýřil také na druhé straně Haitl, jenž se tři minuty po přestávce opřel do meruny za pokutovým územím, ale mířidla nesešteloval k dokonalosti. Pět minut poté rozehráli domácí standardní situaci nakrátko a Budínský málem zaskočil Hrubého, který nejistým zákrokem vytěsnil balon sotva na tyč.

Jablonec toho po změně stran dopředu moc nevymyslel, to Boleslav byla nebezpečnější. V 79. minutě střílel nenápadně, zato velmi nebezpečně k tyči Mašek a Hrubý se musel pořádně natáhnout, aby zabránil inkasování. Osm minut poté již Mašek skóroval, když si před špatně bránícím Martincem naskočil na centr od Škody a hlavičkoval nechytatelně pro Hrubého. Bezzubí hosté se na jakoukoliv odpověď nezmohli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
forma

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele