12. kolo
15.12.2020 14:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Baník ukončil půst a po 12 letech veze z Mladé Boleslavi tři body

Pamatujete na Tomáše Mičolu a Rudolfa Otepku? Právě tito dva dnes již bývalí ligoví fotbalisté byli do včerejška strůjci posledního vítězství ostravského Baníku v Mladé Boleslavi. To se psal rok 2008. A až po dlouhých dvanácti letech Slezané v automobilovém městě opět zvítězili.

Baník tak potvrdil vzestupnou tendenci a po čtvrté soutěžní výhře v řadě se posunul do první poloviny tabulky. Naopak Boleslav nadále hledá tvář a zůstává u chvostu ligového pelotonu. O tříbodový zisk Slezanů se svými trefami postarali Dyjan Carlos de Azevedo, Daniel Tetour a David Buchta.

Výčet zajímavých akcí na hřišti odstartovala v deváté minutě rána jako z děla hostujícího Stronatiho, která proletěla těsně vedle svatyně Boleslavi. Pět minut poté zahrozili též Středočeši, když hbitou střelu Fulneka po centru z levé strany vyrazil brankář Slezanů Laštůvka.Ve 22. minutě zase De Azevedo prověřil gólmana domácích Mikulce střelou na zadní tyč. Po následném rohovém kopu Fleišmana zakončoval nebezpečně Kaloč, balón ještě do sítě mohl dorazit Potočný, leč nestalo se tak.

Ostravanům se v Boleslavi tradičně nedaří, nicméně tentokrát šli do vedení jako první. Po půlhodině hry poslal Tetour přihrávku De Azevedovi, který měl na pravé straně mnoho prostoru. Brazilský šikula se uvolnil ke střele a levou nohou překonal marně se natahujícího Mikulce. Bezzubí domácí inkasovali do přestávky ještě jednou. Krásnou akci hostů rozjel Potočný, centr Filla srazil De Azevedo na Tetoura, jenž zblízka pohodlně zvýšil vedení svého celku.

Kouč Středočechů Jarolím zkraje druhé půle prostřídal a efekt v podobě oživení ofenzivy se dostavil v 51. minutě. Na Mazáňův pas z levé strany si naskočil Jiří Klíma, který hlavičkou do protipohybu zaskočil Laštůvku, jenž již nezabránil balónu v cestě za svá záda - 1:2. Dvoubrankový náskok si Baník mohl vzít o sedm minut později, jenže Zajíce zřejmě překvapil De Azevedův centr, načež se meruna od noh někdejšího útočníka Slovácka odrazila pouze do zámezí.

Domácí ve druhé pětačtyřicetiminutovce přece jen zabrali a ohrožovali těsný náskok Slezanů. Při jednom z protiútoků však mohl vedení hostů pojistit Tetour, jenže v koncovce ztroskotal na Mikulcovi. Místo toho mohl v 90. minutě vyrovnat Douděra, avšak jeho volej přeletěl Laštůvkovu svatyni. A tak přišla v nastaveném čase uklidňující branka z kopačky střídajícího Buchty.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ještě, že to neuvidím. Bude to 3:0 a bolest očí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele