7. kolo
06.11.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka udržela jablonecké pušky na uzdě a poprvé zvítězila

Zbrojovku i po dlouhé pauze provázejí různé nepříjemnosti, přesto v Jablonci ukončila čekání na vítězství. Brněnský celek předvedl na severu Čech zodpovědný výkon a díky zásahu Jakuba Přichystala poprvé ukořistil z utkání všechny tři body. Hosté tak alespoň na čas opustili dno tabulky. Domácí zůstávají v první polovině ligového pelotonu, avšak ztratili na konkurenty v boji o pohárovou Evropu.

S hosty do "Gablonze" neodcestovali stoper Hlavica, záložník Vaněk nebo útočník Růsek, návrat však naopak hlásili obránci Dreksa s Kotulou, kteří se ihned zabydleli v základní jedenáctce. Severočeši až takové problémy se složením sestavy neměli a nastoupili ve velice silné formaci.

Zápas v úvodních minutách překonával očekávání. Zdálo se, že ligové intermezzo nezanechalo na hráčích mnoho stop, neboť úroveň utkání se držela na vysoké hodnotě. V jedenácté minutě se po rohovém kopu Jablonce dostal k zakončení Štěpánek, ke své smůle však trefil jen prostor, který střežil brankář Zbrojovky Floder. Vzápětí zahrozila také Flinta, když po centru od Štepanovského střílel po zemi Fousek. Také gólman domácích Hrubý si ale připsal snadný zákrok.

Ještě větší šanci si za okamžik připsal hostující Reiter, jenž se uvolnil ke střele, kterou trefil tyč jablonecké svatyně. Branková konstrukce zachránila za dalších pět minut i Brno, neboť pravý bek Severočechů Holík napálil po vlastní akci břevno. Po dvaceti minutách hry si chtěl Pilař vymodlit penaltu, jenže jeho pád dosáhl až příliš velkého prvku teatrálnosti a neobalamutil hlavního sudího Berku ani jeho kolegu u videa.

Domácí drželi v první půli častěji míč na kopačkách, jenže jejich aktivita ke gólovému efektu nevedla. O branku se několikrát snažil Ladra, vždy však neúspěšně. Po změně stran opět vystrčila růžky Zbrojovka. Nejprve si ve 47. minutě našel Kotulův centr Šumbera, jehož hlavičku zblizka zlikvidoval Hrubý. Nedlouho poté zase Přichystalův únik zastavil na poslední chvíli Krob, ovšem v 54. minutě se již Brno radovalo. Přichystal se trochu šťastně dostal ke střele, kterou bránící Martinec tečoval do protipohybu Hrubého, jenž se po balónu natahoval marně - 0:1.

Flinta znovu zahrozila po hodině hry, kdy to po protiútoku zkusil z dálky Hladík, ovšem mezi tři tyče nezamířil. Jablonec byl ve druhé půli až nečekaně zoufalý a bezzubý. Jedinou solidní šanci na vyrovnání si v 86. minutě připsal Martinec, jenž po rohovém kopu hlavičkoval vedle tyče. Hosté tak poměrně bez potíží dokráčeli k první tříbodové radosti v ročníku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Rišan

Ten Jablonec je nějak zakletý prohrát doma zrovna s Brnem to už je moc - a nepřeju to právě Radovi, který v Jablonci odvedl kus práce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele