11. kolo
12.12.2020 18:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Plzeň po změně stran selhala, Jablonec předvedl velký obrat

Jablonec je ve formě a v sobotu večer vyhrál čtvrtý zápas v řadě. Tříbodový zisk je o to cennější, že přišel proti konkurentovi v boji o poháry a navíc po famózním obratu. Plzeň na severu Čech vedla o dvě branky, přesto jede domů s nepořízenou.

Hned od úvodní minuty se hrál aktivní fotbal a šance byly k vidění na obou stranách. Viktoria v posledních třech zápasech nedala ani jeden gól a nelichotivou sérii utnula už ve dvanácté minutě. Beauguel po centru z pravé strany ještě nezakončil, odražený míč se ovšem dostal k Buchovi a ten neměl problémy - 0:1.

Hruška se poprvé zapotil v sedmnácté minutě, to z dálky pálil Schranz a hostující gólman musel vyrážet. Práci neměl o několik desítek vteřin později, Zeleného pokus totiž postrádal přesnost. V dalších minutách byl vidět Beauguel, ve 20. minutě jenom vyzkoušel pozornost Hanuše, o osm minut později pak táhl brejk, Ba Loua našel na zadní tyči Buchu a ten si posadil na zem Podaného, radost mu ovšem svým blokem nakonec udělal vracející se Zelený.

Ve 31. minutě se Bucha dostal do dalšího zakončení, Hanuš a jeho obránci byli krátcí, zachránila je ovšem tyč. Plzeň v těchto momentech zvyšovala obrátky a patřily jí i další minuty. Ve 36. minutě opět střílel Bucha a míč tentokráte skončil v síti, největší měrou se na tom ale podílel v ofsajdu stojící Beauguel a branka tak neplatila. A skóre se neměnilo ani o několik desítek vteřin později, Beauguel po standardní situaci selhal a v tutovce zakončil pouze do rukavic připraveného Hanuše.

Přesto se Západočeši pojistky dočkali. Do prvního poločasu se vešla ještě akce z první minuty nastavení, Bucha se tentokráte proměnil v nahrávače, jeho centr si našel Beauguel a svou nekompromisní hlavičkou nedal Hanušovi šanci - 0:2.

Kouč Petr Rada udělal o pauze hned tři změny, v kabině si neodpustil několik hodně peprných slov a vše mělo pro domácí vítaný efekt. V 53. minutě sice Kubista mířil nepřesně, o pět minut později ovšem centroval Podaný a své střelecké trápení následně ukončil Doležal - 1:2.

Plzeň znervózněla a výsledkem byla branka na 2:2. Po rohovém kopu zakončoval Libor Holík a nastřelil jen Doležala, ten ovšem připravil míč pro Zeleného a výsledkem byla střela přesně k tyči.

V 74. minutě se do role jabloneckého hrdiny pasoval Martinec, Ondrášek po práci Alvira překonal brankáře a balonu v cestě do sítě zabránil právě Martinec. A na opačném konci hřiště přišla další rána do plzeňského sebevědomí. V 77. minutě přišel centr z pravé strany, Kubista sklepl míč na Ladru, který nasadil jesličky jednomu z bránících hráčů a přesně zakončil - 3:2.

V závěru byl hodně vidět Ondrášek a hned dvakrát sahal po vyrovnání. Jeho první hlavičku skvělým reflexivním zákrokem vyrazil Hanuš, v nastavení si pak oba svůj vzájemný souboj zopakovali a úspěšnější byl opět jablonecký brankář.

Autor: Tomáš Pavlík / ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
maleha

Kde je můj oblíbený tipař FCVP 1911. Kde jsi ?

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě má čas do zítřka.

Reagovat
patrikhm

Tenhle zápas zavání debaklem domácího týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

0:0, Plzeň opět gól nedá

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele