22. kolo
14.04.2021 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schranz skolil Spartu, která přenechala Jablonci druhé místo

Vypadá to, že prohra v derby zasáhla Spartu mnohem víc, než se na první pohled zdálo. Letenští totiž po nepovedeném duelu se Slavii prohráli rovněž v Jablonci a právě soupeři ze severu Čech přepustili druhé místo v tabulce. Přímý duel o stříbrnou pozici rozhodl až v 88. minutě Ivan Schranz.

Po jednoduché akci, kdy Dočkalův pas sklepl Hložek, donutil Karlsson v desáté minutě jabloneckého brankáře Hanuše k prvnímu těžkému zákroku. Sedm minut poté hledal Dočkal z pravé strany před bránu nabíhajícího Krejčího "staršího", jemuž ale pár centimetrů chybělo k tomu, aby na přihrávku od spoluhráče dosáhl.

Jinak se na těžkém terénu spíše válčilo a o fotbalovém baletu nemohla být řeč. A aby toho nebylo málo, tak na konci první půle začalo na Střelnici sněžit. Přesto se domácí před odchodem do kabin dostali k slibné příležitosti. Malou domů od Krejčího "mladšího" totiž vystihl Schranz, který poté vybídl k zakončení Pilaře, ten však napálil pouze bránícího Čelůstku.

Dosti kuriózním způsobem se Severočeši mohli dostat do vedení po hodině hry. Autové vhazování z pravé strany propadlo k Doležalovi, jenž zády k bráně hledal nabíhajícího spoluhráče, což sice vystihl Vitík, který ale trefil pouze Pilaře, od něhož se balón odrazil jen těsně vedle tyče. Velké zmatky v šestnáctce Letenských nadělal též rohový kop Jovoviće z 69. minuty, který nebezpečně proletěl malým vápnem.

Pražané toho v druhé pětačtyřicetiminutovce moc nepředvedli. Největší šanci měli hosté v 73. minutě, kdy Plavšić před pokutovým územím nabil Krejčímu "staršímu", jehož přízemní pokus ovšem kryl připravený Hanuš. A tak těsně před závěrečným hvizdem mohlo přijít rozhodnutí. Krob v 88. minutě rozehrál standardní situaci na hlavu Schranze, který se trefil přesně k tyči a odšpuntoval velkou radost na straně Jablonce.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 a návrat do boje o titul.

Reagovat
vanGomm

Tak ted už má Sparta a pár teoretických snílků ohledně titulu definitivně po starostech. Naopak ani ten 2.flek nemá jistý.

Reagovat
Mr. International

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele