24. kolo
20.03.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Derby o třetí místo ovládl Jablonec, výhru nad Libercem vystřelil Kubista

Po podzimním úspěchu se Jablonec znovu mohl radovat z vítězství v podještědském derby. Zeleno-bílím navíc po výhře 2:1 patří třetí místo. Důležité body vystřelil družině kouče Petra Rady sváteční střelec Vojtěch Kubista.

Jablonec si jako první vypracoval jistý tlak, jenž ve dvanácté minutě vyvrcholil nebezpečnou hlavičkou Zeleného po rohovém kopu, kterou musel nad břevno vytěsnit brankář Slovanu Knobloch. O pět minut později už se ale domácí dostali do vedení. Jovović si zpracoval odkop gólmana Hanuše a následně za obranu Liberce vysunul Schranze, jenž přízemní střelou propálil Knoblocha.

Hosté se do příležitostí dostávali ztěžka. Jednu z mála šancí měl ve 38. minutě po rohovém kopu Chaluš, avšak krkolomné zakončení přes bránícího hráče skončilo v zámezí. I proto přišel ofenzivu Slovanu do druhé půle povzbudit Faško, který na sebe upozornil již tři minuty po změně stran, kdy jeho dost možná gólové zakončení srazil na rohový kop obranným blokem Považanec.

Jenže zanedlouho poté sami domácí vybídli Liberec k srovnání skóre. Hanuš zbytečně otálel s ukrytím míče do rukavic, čehož využil důrazný Rondić, jehož brankář Jablonce zastavil šlapákem. Sudí odhalil faul až po zhlédnutí videozáznamu s několikaminutovým zpožděním. Z nařízeného pokutového kopu se prosadil Rabušic, byť Hanušovi nechybělo mnoho k tomu, aby balón vyrazil.

Stav 1:1 však vydržel chviličku. Na rohový kop Kroba z 55. minuty si naskočil Kubista a jeho hlavičku zastavila až síť v bráně - 2:1. Slovanu tedy nezbývalo nic jiného, než nadále bušit do defenzivy zeleno-bílých. Jenže domácí bránili těsný náskok pozorně. A sami občas hrozili z protiútoků. Například v 85. minutě obalamutil Doležal v souboji Chaluše a následně vybídl ke skórování Jovoviće, toho ale vychytal Knobloch.

Liberec se již nicméně na žádnou kloudnou odpověď nezmohl a po sedmi letech odešel poražen z obou derby v jedné sezoně. V lize Slovan prohrál poprvé od konce ledna.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
forma

Reagovat
montaigne33

Jabka vyhrála, bohužel, zaslouženě... Dotaz: Co je se stoperem FKJ Martincem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele