33. kolo
23.05.2021 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slávistická omladina remizovala v Jablonci, který v lize skončí třetí

Slavia dle očekávání vyrukovala na Jablonec s velmi omlazenou sestavou, přesto se na severu Čech neztratila. Mladé sešívané pušky uhrály na Střelnici cennou remízu, s níž domácí naopak spokojeni být nemohli. Ztráta dvou bodů totiž znamená, že Severočeši nedosáhnou na druhé místo.

Do základní jedenáctky Pražanů se oproti zvyklostem dostali brankář Stejskal, stoper Kačaraba, záložník Samek či útočně ladění Beran s Lingrem. Sedmnáctiletý Daniel Samek si dokonce odbyl ligový debut a hned po pěti minutách mohl se svými spoluhráči oslavit úvodní branku. Bah totiž centrem vyhledal Lingra, jenž se dostal před nedůrazného Kubistu a zakončením k tyči poslal Slavii do vedení.

Odpověď Jablonce však na sebe nechala čekat pouze deset minut, kdy Považanec prostrčil balón za obranu hostů na Doležala, jenž procedil merunu pod Stejskalem. Jednobrankový náskok chtěl Slavii vrátit Bah, který si po dvaceti minutách hry narazil s Beranem a poté se dostal do kontaktu s gólmanem Severočechů Hanušem. Sudí Pechanec původně nařídil penaltu pro sešívané, tu ale po zhlédnutí videozáznamu odvolal, neboť zřejmě správně usoudil, že Bah fauloval Hanuše a ne naopak.

I přes mnoho nových tváří se Pražané často tlačili dopředu, avšak zakončení často chyběla přesnost. Po půlhodině hry například pálil dost nepřesně Sima. Lingr již ve 38. minutě mířil z otočky k tyči, slabou střelu ovšem bez potíží zastavil Hanuš. Těsně před přestávkou se zničehonic málem prosadili domácí, jenže Pilařovu hlavičku po pasu od Doležala na poslední chvíli zablokoval Bah.

Po změně stran už se tolik šancí jako v první půli neurodilo. Víceméně až v závěru duelu se Jablonec tlačil za vítězstvím. Nejprve v 83. minutě vyčaroval Považanec další krásnou přihrávku za defenzivu soupeře, na kterou si tentokrát naběhl střídající Jovović. Černohorského křídelníka ale z úhlu zneškodnil Stejskal. Tři minuty poté nacentroval Podaný na Štěpánka, jehož volej proletěl jen těsně vedle tyče.

Jablonec tak sezonu stoprocentně zakončí na třetí pozici v tabulce, na prvenství Slavie se pochopitelně nic nemění.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele