30. kolo
02.05.2021 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Blamáž pro Sigmu. Jablonec i v deseti otočil

Hodně nadějně vypadalo utkání v Jablonci pro nepříliš dobře hrající Olomouc. Po Látalově trefě tam vedla a hrála pak i dlouhou přesilovku, i tak ale Schranz dvěma góly a jednou trefou Doležal otočili na konečných 3:1.

V úvodní desetiminutovce byli velmi aktivní jablonečtí útočníci. Nejprve hlavičkoval mimo Doležal, poté dvakrát zajímavě pálil Schranz. Ve dvanácté minutě pak první z nich střílel do Mandouse a slovenský útočník dorážel nad břevno.Nakonec se k velkému překvapení dostali do vedení Hanáci. Centr z levé strany byl sice poslán jen do tyče, k balónu se však dostal Radek Látal a ten už si se situací poradil.

Ještě hůře to s akciemi Severočechů začalo vypadat po půlhodině hry. Kratochvíl na útočné půlce fauloval Hálu, za což uviděl druhou žlutou kartu a musel do sprch. Jenže Radovi svěřenci to nezabalili. Jovović se z pravé strany natlačil do vápna, kde se nakonec nechal faulovat Houskou a kopala se penalta. K té se postavil Ivan Schranz, jehož rána k tyči znamenala vyrovnání.

Ačkoliv to úplně očekávané nebylo, ve druhé půli měl Jablonec ze hry více. Po šedesáti minutách hlavičkoval Štěpánek do břevna, Ivan Schranz pak svou střelou prověřil Mandouse. Nakonec se ale Schranz druhé trefy dočkal. Našel si totiž centr Pleštila a s přehledem jej poslal za brankovou čáru.

To ale ještě ze strany domácích nebylo všechno. Nedlouho poté totiž Mandous chyboval v rozehrávce, čímž nabil Martinu Doležalovi a pro něj už zakončení nebylo žádným problémem. Závěrečné minuty už mnoho akce nenabídly, a tak se zeleno-bílí radovali z vítězství o dvě branky.

V tabulce si Jablonec i díky zaváhání Sparty podržel druhou příčku, kterou má nyní už ve vlastních rukou. Olomouc je momentálně desátá, o první polovinu tabulky ještě zřejmě bude bojovat s Bohemkou.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele