31. kolo
07.05.2021 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Doležalův hattrick přinesl Jablonci vítězství

Hattrick Martina Doležala zajistil Jablonci vítězství 4:1 nad Teplicemi. Na dva jeho góly z první půle navázal po pauze Kubista, na snížení Jukla zareagoval završením hattricku. Jablonec tak nadále směřuje za účastí v předkole Ligy mistrů.

Už ve třetí minutě došlo k otevření skóre. Krobův zajímavý balón našel Pleštila, ten vrátil na Martina Doležala a zrodila se první branky. Na opačném konci hřiště mohl srovnat Černý, jeho tutovku ale neskutečným zákrokem zneškodnil Hanuš. Vzápětí Vukadinović napálil břevno. Naopak navýšení skóre byl blízko Hübschman, jenže jeho hlavička skončila na Grigarovi.

Po půlhodině se zopakovalo dění z úvodní čtvrthodiny, Vukdainović totiž rychlý protiútok zakončoval ranou do horní tyče. Ve čtyřicáté minutě se vedení zeleno-bílých změnilo na dvojnásobné, to když si Jovović narazil o Martina Doležala, kterému pak vrátil před bránu a ten nabídnutou příležitost zužitkoval.

Nedlouho po přestávce bylo se skláři ještě hůře. Krobův centr se odrazil do rohu vápna k Vojtěchu Kubistovi, jehož ukázková dělovka z voleje se odrazila od tyče a skončila v síti. Po hodině hry se konečně dočkali i žluto-modří. Moulisův centr prodloužil Vondrášek na zadní tyč, odkud zo poloodkryté klece snadno zakončil Robert Jukl.

V závěrečné čtvrtině utkání se jablonecký střelec Martin Doležal dočkal završení hattricku. Grigara v úniku překonal technicky, díky čemuž vsítil dvanáctý gól v sezoně a přiblížil se tak titulu krále střelců. Jablonec tak dočasně navýšil svůj náskok na druhé příčce na šest bodů, Teplice se o záchranu budou nadále strachovat.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele