26. kolo
10.04.2021 14:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Jovović ve druhé půli režíroval vítězství Jablonce nad Zlínem

Jablonec se v prvním poločase moc nepředvedl, po změně stran ale začal řádit Vladimir Jovović a zejména jeho zásluhou si Severočeši opět poradili s oblíbeným soupeřem ze Zlína, který inkasoval hned třikrát.

Již ve druhé minutě posadil křídelník domácích Jovović na zadek stopera Moravanů Buchtu a následně nabil Kratochvílovi, jeho pokus ale lapil gólman hostů Dostál. Za Ševce odpověděl o osm minut později Potočný, jehož pumelici musel brankář Severočechů Hanuš vyrazit. V 19. minutě sehráli jednoduchou akci Procházka s Janetzkým, který po autovém vhazování prvního jmenovaného jen těsně minul z voleje svatyni Jablonce.

Zlín po první půli rozhodně nevypadal na to, že by měl po změně stran třikrát inkasovat. Po dvaceti minutách se znovu předvedl Janetzký, avšak jeho centr neusměrnil přesně hlavou v slibné pozici Janošek. Domácí znovu zahrozili až těsně před přestávkou, kdy Doležal po pasu od Pilaře hlavičkoval do Dostálovy náruče.

Tři minuty po změně stran už ale začala gólová potence Severočechů. Kubista po rohovém kopu Jovoviće předčil ve vzdušném souboji Procházku a hlavičkou k tyči poslal Jablonec do vedení. Za další tři minuty se prudký centr Pilaře z pravé strany odrazil příhodně pro Jovoviće, jenž si razantní střelou po zemi mimo Dostálův dosah připsal po asistenci také gól.

Jovović pokračoval ve vynikajícím výkonu i nadále, když dvěma průnikovými přihrávkami dostal do obrovských šancí Schranze s Pleštilem, jenže oba dva ztroskotali na Dostálovi. Po příležitosti Pleštila ale akce pokračovala dál, Doležal zastihl obranu Ševců v nedbalkách a přihrál míč volnému Považancovi, který i se štěstím dostal merunu do sítě. Hosté se až v nastavení dočkali pouze korekce skóre, když Jantezský střelou po zemi překazil Hanušovi sen o čistém kontu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele