16. kolo
24.01.2021 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jablonec v "zimní válce" udolal Příbram a zůstává druhý

Sněhová vánice zasypávala statečné fotbalisty Jablonce a Příbrami po celých 90 minut. V extrémních podmínkách se z výhry nakonec radovali domácí Severočeši, kteří díky dvěma brankám Miloše Kratochvíla rychle otočili po změně stran nepříznivě vyvíjející se skóre.

Povětrnostní podmínky od počátku komplikovaly kombinační snahu obou celků. Proto se domácí Jovović odhodlal v jedenácté minutě ke střele z dálky, která však skončila pouze v náruči gólmana Příbrami Kočího. Podobně zkusil na druhé straně hřiště štěstí Nový, jehož projektil se těsně nevešel mezi tři tyče, které hájil brankář Severočechů Hanuš.

Vyloženou šanci si až v závěru prvního poločasu vypracovali domácí. Jovović posunul míč na zcela volného Doležala, toho ale po včasném výběhu zneškodnil Kočí. Zato zkraje druhé půle se ihned děly zajímavé věci. Nejprve čtyři minuty po změně stran poslal hostující Vais centr do pokutového území, Voltr se sice v souboji s Martincem neprosadil, avšak volný balón uklidil do brány Nový - 0:1.

Jenže vedení vydrželo Příbrami sotva čtyři minuty. Doležal totiž po narážečce s Považancem posunul merunu před Kočím ke Kratochvílovi, jenž zakončením do odkryté svatyně srovnal skóre. Za dalších osm minut trefil Krob centrem ruku Laňky, načež hlavní rozhodčí po konzultaci u videa nařídil pokutový kop pro Jablonec, který bezpečně proměnil Kratochvíl.

Středočeši ve zbývajících minutách nenalezli síly k druhému zásahu. Naopak náskok domácích mohl v 78. minutě navýšit střídající Pleštil, jenže po spolupráci Kratochvíla s Doležalem pálil mladý záložník Jablonce nad břevno. Přesto tři body zůstaly na Střelnici. Severočeši tak v tabulce zůstávají druzí, Příbram zase setrvává v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Vaculík / O2 TV

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Byla dobrá plichta aspoň nejlépe kdyby Horvi pomohl za tři body

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele