20. kolo
20.02.2021 16:30 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Sparta ve Zlíně předvedla dobrý výkon a zaslouženě zvítězila

Asi nejlepší výkon pod Pavlem Vrbou předvedla Sparta v posledním sobotním zápase ve Zlíně. Už v první půli tam Letenské dostali do vedení Karabec a Hancko, na konečných 0:3 navýšil po pauze Kozák.

Už od samého začátku sparťani ukazovali, že si jdou cílevědomě za vítězstvím. V páté minutě se po Hanckově přihrávce ocitl v tutové šanci Wiesner, jehož střelu zneškodnil Dostál. Na opačném konci hřiště to z dálky zkoušel Janošek, Nita byl ovšem připravený.

Po dvaceti minutách se muži v rudém dočkali vedoucího gólu. Rychlý protiútok po Hlinkově střele rezultoval v to, že starší Krejčí přihrál pod sebe Adamu Karabcovi, jehož levačka napálila balon do sítě. Poznar mohl brzy srovnat, nicméně brankáře překonat nezvládl.

Deset minut před přestávkou přišel další důležitý moment. Matejov v rohu vápna naprosto zbytečně nakopl Plavšiće, což neuniklo zraku sudího a kopal se pokutový kop. Při Karlssonově absenci se jeho exekuce ujal Dávid Hancko, který na opačnou stranu, než Dostál skákal, proměnil.

Jen několik okamžiků po návratu ze šaten přišla třetí trefa Sparty, která zhatila zlínské ambice na stíhací jízdu. Dostál totiž nedokázal zpracovat míč a následně si zřejmě ani neuvědomil, že na něj dotírá Kozák, který tak ve skluzu dopravil kulatý nesmysl za brankovou čáru.

Až potom se ševci osmělili a začali na Nitovu svatyni dotírat. Po hodině hry se k přímáku postavil Dramé, který ranou do bližší šibenice prověřil rumunského brankáře. Dramé pak předložil před odkrytou klec Jawovi, který trestuhodně nedokázal z metru trefit zcela prázdnou bránu.

V pětaosmdesáté minutě dopravil míč do sítě sparťanský debutant Novotný, jenže pomezní signalizoval ofsajd centrujícího Krejčího, který se také ukázal býti skutečným. I přesto dokázala Sparta zvítězit a minimálně na den se rivalovi z Edenu přiblížila na rozdíl sedmi bodů. Zlín na třinácté pozici má šestibodový náskok na sestupové příčky.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to pujde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele