5. kolo
26.09.2020 16:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Olomouc zdolala dalšího soka z Moravy. Po výhře ve Zlíně zůstávají Hanáci v laufu

Olomouc je v ráži. Hanáci počtvrté z pěti odehraných kol zvítězili a nadále prohání favority soupeře. Na zlínské Letné jim další zisk vystřelil jedinou brankou sváteční střelec Ondřej Zmrzlý.

Místo v minulém kole vyloučeného Jawa posílil ofenzivu Zlína Janetzký. Hostům zase scházel Houska, místo něhož se v sestavě objevil Falta, který si šanci vysloužil po povedeném střídaní v zápase proti Brnu. Ze stejného důvodu nastoupil od úvodní minuty také útočník Zifčák, který na lavici náhradníků poslal Zahradníčka.

První šance se urodila v páté minutě, kdy rozehrávku brankáře Sigmy Mandouse nezachytil Breite a následně pálil Dramé, Mandous však svou chybu nahradil jistým zákrokem. Pět minut nato vyslal Čanturišvili do další šance Dramého, který z úhlu minul Mandousovu svatyni. Olomouc za dalších sedm minut málem ztrestala domácí po rychlém protiútoku, kdy Zmrzlý kolmicí na Faltu zamrazil obranu Zlína, jenže unikající hráč si příliš předkopl míč a vyběhnutý gólman Ševců Dostál rychle zasáhl odkopem.

Po dvaceti minutách vyslal Dramé za obranu Janetzkého, jenž útok zakončil gólem, ten však z důvodu správně odmávaného ofsajdu neplatil. Po půlhodině hry se do zakončení nachomýtl olomoucký González, ale jeho střele hodně chybělo. V 37. minutě pálil o narážečce od Buchty aktivní Dramé, ovšem z úhlu jej reflexivně vychytal Mandous. Osm minut nato Dramé tentokrát nacentroval na Janetzkého, jenž zblízka hlavičkoval vedle tyče. V nastavení první půle málem skóroval kapitán Sigmy Hubník, Dostál však dobře zasáhl.

Hanáci se v první půli spíše bránili, ovšem nástup do druhého poločasu jim vyšel bravurně. Zmrzlý si ve 47. minutě naběhl na Greššákův pas za obranu a zblízka prostřelil Dostála - 0:1. Zlín následně vrhl pochopitelně síly do útoku. Po hodině hry pálil střídající Matejov, ovšem jeho rána nezaměstnala Mandouse.

V dalších minutách Sigma pozorně bránila a nepouštěla Ševce do nebezpečných zakončení. Až v 88. minutě se do pokutového území dostal Čanturišvili, jenže Mandous včas vyběhl a příležitost domácích zneškodnil. Hosté tak nakonec pohodlně ubránili cenný zisk.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele