31. kolo
08.05.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín jen remizoval s Opavou, která definitivně sestupuje

Zlín se zřejmě rozhodl již do konce ročníku nezvítězit. Moravané neporazili ani Opavu, která po remíze definitivně padá do druhé ligy. "Ševci" zase pořád nemají jistou záchranu.

Jako první u řeky Dřevnice zahrozil domácí výběr. Potočný v páté minutě rozehrál standardní situaci na Janetzkého, jehož hlavička se otřela o levou tyč hostující svatyně. O devět minut později pálil ze standardní situace někdejší hráč Zlína Hnaníček, avšak přízemní ránu rodáka ze Štítné nad Vláří postrážil gólman Ševců Dostál.

Za dalších šest minut už se ale Slezané radovali z gólu. Centr Hrabiny z levé strany propadl až k Nešickému, jenž zasekávačkou oklamal Matejova a následně prostřelil Dostála. Ve 29. minutě chtěl vyrovnat Poznar, nicméně jeho slabá hlavička po pasu od Potočného nemohla brankáře SFC Digaňu překvapit.

Vedení Opavy mohl šest minut po změně stran navýšit Dedič, po přihrávce od Mondeka ale těsně netrefil svatyni Moravanů. V 72. minutě již Dedič po centru Helešice hlavičkoval mezi tři tyče, domácí však výborným zákrokem podržel Dostál a Nešický pak z dorážky napálil břevno.

Spálená tutovka musela Slezany hodně mrzet. V 78. minutě totiž Buchta našel za obranou hostů zcela zapomenutého Poznara, který propálil Digaňu. Opavané ještě doufali, že videorozhodčí odhalí ofsajd zlínského útočníka, postavení mimo hru nicméně nebylo prokázáno a Poznarova trefa definitivně ukončila tříletou anabázi SFC v nejvyšší soutěži.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele