14. kolo
23.12.2020 15:00 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Teplice přestřílely Zlín, vítězství hostů zajistil prvním ligovým gólem Radosta

Nečekaně gólový duel se odehrál na zlínské Letné. Domácí "Ševci" dvakrát dotáhli jednobrankový náskok soupeře, ovšem potřetí jim už Teplice definitivně unikly. Hrdinou zápasu se stal záložník Matěj Radosta, který svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži zajistil Severočechům tři body.

Skóre se poprvé měnilo po osmi minutách hry. Hostující Černý vyslal v osmé minutě z levé strany jedovatou ránu na zlínského brankáře Dostála, který míč vyrazil jen před sebe, kde se z dorážky prosadil důrazný Mareš. Dostál se navíc při souboji zranil a musel být dlouho ošetřován. Domácí mohli udeřit za dalších jedenáct minut taktéž po dalekonosné střele, kterou však Hlinkovi vyrazil nad břevno gólman Diviš.

Po půlhodině hry už ale Moravané vyrovnali. Jawo zatáhl balón do pokutového území po levé straně, na první tyči našel Janetzkého, který jemnou tyčí dostal balón za Divišova záda. Teplice si však v dlouhém nastavení prvního poločasu, jež následovalo kvůli dlouhému ošetřování Dostála po první brance, vrátily náskok zpět. Juklovu nepřesnou střelu po rohovém kopu uklidil do sítě znovu úspěšný Mareš.

O další srovnání stavu usiloval Zlín sedm minut po změně stran. Procházka usměrnil míč po centru Čanturišviliho před bránu, kde ale domácí nepřetlačili soupeře. Úspěšnější byl v 67. minutě Janetzký, k němuž se odrazil sražený pas od Čanturišviliho, načež volej záložníka Fastavu zapadl pod břevno - 2:2.

Souboj dvougólových střelců nakonec rozhodl třetí kohout na smetišti. Paradoxně jeden z protagonistů duelu Janetzký přišel v souboji s Radostou o merunu, následně si to mladý hráč Severočechů namířil z levé strany na Dostála, kterého nakonec propálil, čímž zajistil Teplicím velice cenný zisk.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele