10. kolo
04.12.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Jablonec využil přesilovku a ze Zlína veze tři body

Zlín si opět vylámal zuby na Jablonci a po třech zápasech ztratil body. Utkání výrazně ovlivnilo hloupé vyloučení útočníka Moravanů Tomáše Poznara. Severočeši proměnili přesilu ve dva zásahy do sítě soupeře.

Oba trenéři ponechali sestavy svého celku beze změny. Do první velké šance se v osmé minutě dostali hosté. Holík poslal míč na hlavu Zeleného, jehož vychytal spolehlivý brankář Ševců Dostál. Následně měl solidní příležitost Pleštil, avšak bránu Moravanů přestřelil. Další možnost Jablonce přišla po 20 minutách, kdy Krob pálil z přímého kopu nad břevno.

Hosté měli více ze hry, na gól ale čekali marně. Zlín se pořádně osmělil až po půlhodině hry, kdy Conde našel před pokutovým územím Dramého, jenž prověřil pozornost gólmana Jablonce Hanuše. Souboj totožných mužů se za pár minut opakoval se stejným výsledkem. Na druhé straně se ve 39. minutě prosmýkl po pravé straně Pleštil, který před bránou vyhledal Hrubého, toho však vychytal Dostál.

Zásadní moment utkání přišel těsně před přestávkou. Poznar předvedl v šestnáctce soupeře hereckou vložku, za kterou viděl od hlavního sudího Berky již druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Severočeši ale byli v přesilovce paradoxně ještě víc bezmocní.

Až v 71. minutě přišel gólový blesk z čistého nebe. Hrubý vyslal nalevo zcela volného Pilaře, jehož vůbec nezachytil Fantiš, načež záložník Jablonce propálil Dostála. Za dalších pět minut to Hrubý zkusil sám, ale Dostál si připsal důležitý zákrok. V 84. minutě si již hosté pojistili vítězství. Schranze ve vápně Zlína fauloval Conde a sám zasažený proměnil nařízenou penaltu ránou pod břevno.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlín ztratí 1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele