16. kolo
23.01.2021 16:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Vlastní gól a sporná penalta. Zlín se s Baníkem rozešel smírně

Tvrdá bitva na zlínské Letné mezi domácími "Ševci" a ostravským Baníkem vítěze nepoznala. Hosté šli do vedení díky vlastní brance, Moravané odpověděli po sporně odpískané penaltě. Slezané tak ani v třetím lednovém utkání nezvítězili, Zlín zase čeká na tříbodový zisk již šest ligových zápasů v řadě.

V deváté minutě mohl skóre otevřít hostující Kuzmanović, jenž se po standardní situaci Zlína málem trefil do vlastní svatyně, ke štěstí srbského útočníka však balón zamířil mimo tři tyče. Dvě minuty poté toužil po skórování Mena, který již na rozdíl od spoluhráče Kuzmanoviće střílel na správnou bránu, ovšem brankář Dostál neměl příliš mnoho starostí.

S další šancí přišli domácí v osmnácté minutě. Fantišův nákop sklepl Cedidla hlavou na Poznara, jenž se odpoutal od Stronatiho, ovšem zakončení z otočky letělo dost mimo bránu. O čtyři minuty později zatopil Slezanům s rozehrávkou váhající Kaloč, jehož o balón obral Jawo, který následně protáhl gólmana hostů Laštůvku. I přes větší kvantum příležitostí Moravanů šel ve 24. minutě do vedení Baník. Tetour dostal na pravé straně díky vysunutí od Filla moře prostoru k centru, jenž před nabíhajícím Menou nešťastně srazil do vlastní brány obránce Petr Buchta.

Ostravané se najednou začali osmělovat víc a ve 29. minutě nebyl daleko od úspěchu Kuzmanović, jehož ráně zpoza vápna mnoho nechybělo. Těsně před přestávkou nicméně Zlín za dosti kontroverzních okolností vyrovnal. Fantiš upadl v souboji s Fillem, načež sudí Machálek k velkému překvapení hostů odpískal penaltu ve prospěch domácích. Tu bez větších potíží proměnil Poznar. Přesto si Slezané mohli do kabin odnést náskok, jenže David Buchta v nastavení první půle hlavičkoval po pasu od Kuzmanoviće v dobré pozici dost nedůrazně.

Po změně stran se už tolik příležitostí neurodilo. Obrat ve skóre mohl dokonat Petr Buchta, který se po průnikové přihrávce od Janetzkého dostal před Laštůvku, toho však z úhlu nepřekonal. V 80. minutě pálil nebezpečně po přihrávce od Poznara střídající Dramé, Baník ale opět ochránil spolehlivý Laštůvka. Zazářit mohl též střídající útočník Tijani, ovšem po hlavičce De Azeveda si sám před Dostálem nedokázal zpracovat míč. Následně nebyl na druhé straně daleko od skórování Vraštil, avšak ani jeho hlavička nezměnila remízový výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík / O2 TV, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
bourbon

chtělo by to aspoň bod, snad 1:1.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
fcb+mufc

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele