1. kolo
22.08.2020 17:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Slovácko ve Zlíně otočilo skóre a z derby bere tři body

Bezbrankovou první půli, vedoucí gól Zlína, obrat Slovácka a dvě penalty, to všechno přinesl první ligový zápas jihomoravských rivalů. "Ševce" poslal do vedení z pokutového kopu Poznar, cestu tří bodů do Uherského Hradiště však zajistili Navrátil a z jedenácti metrů Daníček.

Úvodní půlhodinovka patřila mezi ty vůbec nejnudnější. Až pak Petržela nalezl Ciciliu, jehož střelu však Dostál bezpečně zlikvidoval. O chvíli později už byl zlínský gólman krátký na Havlíkovu ránu, balónu ale v cestě do brány zabránil Cedidla. Nedlouho před odchodem do šaten zakončoval akci z pravé strany Navrátil, jeho střela skončila jen rohovým kopem.

Přestože Slovácko mělo více ze hry, byli to domácí, kdo se dostal do vedení. Krátce po návratu ze šaten hrál Daníček ve vlastní šestnáctce rukou, což neuniklo pozornosti sudího a nařídil penaltu pro Zlín. K té se postavil Tomáš Poznar a na opačnou stranu, než skočil gólman, ji proměnil.

Vyrovnáno mohlo být po necelé hodině hry. Petržela si poradil s brankářem Dostálem, jenže namísto opuštěné brány nastřelil jen tyč. Brzy ale jeho zaváhání napravil Jan Navrátil. Sadílkův centr našel na malém vápně přesně jeho hlavu, od níž balón putoval za brankovou čáru.

Patnáct minut před koncem zakončil nepřesně Navrátil. Rozhodčí ovšem ještě zkoumal souboj, ke kterému při střele došlo, a dospěl k názoru, že šlo o zákrok nedovolený. Jelikož k tomu došlo v pokutovém území, kopala se další penalta. Její exekuce se ujal Vlastimil Daníček a prudkou ranou překlopil vedení na stranu svého mužstva.

Vzápětí mohl srovnat stav Čanturišvili, jehož technický pokus z hranice vápna letěl kousek vedle tyče. Stejně si v ještě větší příležitosti počínal Fantiš, který selhal tváří v tvář gólmanovi. A jelikož v nastavení Poznar nedosáhl na Dramého centr, skončilo utkání těsným vítězstvím hostujícího celku.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
kecipep

1:3

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bourbon

taky si tipnu: odloženo (covid)

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele