28. kolo
20.04.2021 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Budějovice neudržely vedení a s Olomoucí pouze remizovaly

Ani dvoubrankový náskok nestačil Českým Budějovicím k vítězství. Jihočeši zvládli brilantně první poločas, ovšem v tom druhém neudrželi dvoubrankový náskok a dovolili Olomouci odvést si na Hanou bod za remízu.

Dynamo zahájilo utkání opravdu skvostně a olomoucký gólman Macík, jenž si na Střeleckém ostrově zrovna odbýval ligovou premiéru, lovil míč ze sítě velmi brzy. Ve druhé minutě totiž Čolić rozehrál rohový kop na hlavu Havla, jehož pokus Macík vyrazil pouze k Valentovi, který nadvakrát s velkou porcí štěstí vsítil svou první branku v nejvyšší soutěži.

Další velkou šanci sice Jihočeši spálili, když po špatném odkopu Látala pálil nad břevno Vais, avšak ve dvanácté minutě již Budějovice přece jen vedly o dvě branky. A opět se domácí radovali po rohovém kopu, který Čolić znovu poslal na Havla, jenž tentokrát sám hlavičkoval přesně k tyči.

V 18. minutě měl Macík velké štěstí, když střelu Nováka odkopl před brankovou čarou operující Beneš. O šest minut později si Čolić mohl po dvou asistencích připsat také gólovou trefu, ovšem z přímého kopu mířil těsně vedle tyče.

Hanáci v první půli za svým soupeřem výrazně zaostali, po změně stran ale začali mnohem lépe. Únik Šípa ještě zneškodnil Vorel, po hodině hry však Látal trefil centrem z pravé strany ruku Javorka a sudí Franěk po konzultaci s kolegou u videa nařídil pro Olomouc penaltu, ze které bez potíží snížil skóre González.

Jihočeši se mohli spoléhat na brilantní rohové kopy. Po dalším takovém z nohy Čoliće prodloužil Králik míč na Valentu, ten ale z velkého úhlu trefil už pouze tyč. Místo pojistky vedení tak přišlo na druhé straně vyrovnání. Po centru zprava hlavičkoval Poulolo do břevna, dorážející Daněk už však měl snadnou práci a jedenáct minut před vypršením hrací doby zařídil dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele