16. kolo
24.01.2021 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

České Budějovice přehrály Teplice a přiblížily se tak k pohárové Evropě

České Budějovice potvrdily úlohu favoritů proti Teplicím a v domácím prostředí dokázaly zvítězit v poměru 2:0. V tabulce české nejvyšší soutěže se prozatím vyhouply na parádní sedmé místo se čtyřiadvaceti body a i letos pokukují po pohárových příčkách. Naopak severočeský celek nenapravil poslední debakl s Jabloncem (0:5) a podruhé v řadě neskóroval, přitom zhruba čtvrthodiny před koncem měl k dispozici pokutový kop.

Jihočeši vstoupili do tohoto utkání aktivněji a poprvé zahrozili v 5. minutě, kdy přímý volný kop Benjamina Čoliće zlikvidoval brankář Grigar. Po necelé čtvrthodině hry mohl naopak na druhé straně otevřít skóre Vondrášek, jenomže po centru Moulise hlavičkoval těsně vedle. Domácí se dostali z ničeho nic do vedení ve 20. minutě, kdy se vůbec poprvé v tomto ligovém ročníku trefil teprve dvacetiletý ukrajinský záložník Maksym Talovierov.

Po rohovém kopu z pravé strany neudržel Grigar míč ve svých rukavicích, k němu se vzápětí dostal právě Talovierov a zblízka ho bez potíží usměrnil do sítě. Po necelé půlhodině si teplický strážce přeci jen poradil s razantním projektilem Mészárose, ve 33. minutě zasahoval na druhé straně gólman Vorel proti ráně Moulise a dorážející Radosta pak trestuhodně mířil z hranice brankového území příliš vysoko.

Neuběhly ani další tři minuty a ještě větší možnost na vyrovnání spálil kanonýr Řezníček, jelikož zcela osamocen před Vorlem pálil nepochopitelně nad břevno. České Budějovice pojistily svůj náskok krátce po přestávce, kdy Radosta evidentně fauloval Čoliće a ten pak snadno proměnil nařízenou penaltu, když balón usměrnil k levé konstrukci. Domácí se v následujícím průběhu nikam netlačili a s přehledem si hlídali dvoubrankový náskok.

V 74. minutě mohl Moulis vykřesat naději pro hostující výběr, avšak jeho přímý volný kop z dvaadvaceti metrů famózně odvrátil Vorel na tyč. O tři minuty později se dopustil nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce Králik a míč na penaltový puntík si postavil Řezníček, ale Vorel ho dalším fantastickým zákrokem vychytal. V samém závěru nakonec nepřidal třetí branku domácího týmu střídající Ledecký, neboť svůj oblouček poslal nad horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele