18. kolo
06.02.2021 16:00 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians porazili i Zbrojovku a přiblížili se středu tabulky

Druhé vítězství v řadě si připsali Bohemians 1905. Po Spartě dokázali zdolat i tým z druhého největšího města, tedy Zbrojovku. Na Necidovu trefu sice odpověděl Růsek, nicméně Květův zásah na 2:1 už zůstal bez odezvy.

Už v desáté minutě přišla branka číslo jedna. Volného prostoru na pravé straně využil Hronek, jenž po zemi odcentroval na Tomáše Necida. Jeho rána z blízkosti byla na bývalého "Klokana" Berkovce moc velkým soustem.

Další momenty patřily hostujícímu Antonínu Růskovi. Ten nejprve zkoušel zakončení nůžkami, poté předvedl jinou parádu. Za vápnem se dostal k odraženému míči, napřáhl a famózním způsobem trefil šibenici Le Giangovy svatyně. Domácí gólman musel za chvíli znovu do akce, to když vychytal Štepanovského.

Deset minut před pauzou pálil Dostál, jehož střelu rukou zblokoval Dreksa. Podle sudího ale o nedovolený prohřešek nešlo. Bohemians se ale přeci jen ještě před přestávkou dočkali trefy. Opět u toho asistoval Hronek, který posunul míč na Romana Květa a ten se nijak nerozpakoval a poslal jej do sítě.

Druhá půle se nesla v podstatně klidnějším duchu než ta první. Až v jejím samotném závěru přišly nějaké zajímavější situace. Zhruba pět minut před koncem základní hrací doby se musel Le Giang vytáhnou proti Sedlákovi, potvrdit vítězství zeleno-bílých mohl na druhé straně Puškáč, jehož lob skončil na břevně.

A jelikož domácí nevyužili v nastavení z protiútoku situaci, kdy byl Berkovec pryč z brány, zněl konečný výsledek 2:1. "Klokani" se tak udrží i po tomto víkendu na dvanácté pozici, naopak Zbrojovka může znovu spadnout do sestupového pásma.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

1:1 Berkovec doma neprohraje

Reagovat
giannicheda

Berkovec muž zápasu 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele