31. kolo
08.05.2021 19:30 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians po změně stran umlčeli Liberec, jemuž uniká pohárová Evropa

Bohemians potvrdili, že hosté ve vzájemných zápasech s Libercem zkrátka nevítězí. "Klokani" si po změně stran nazuli střelecké kopačky a soupeře ze severu Čech přemohli rozdílem tří branek. Slovan tak nevyužil zaváhání Plzně a v tabulce setrvává na šestém místě za pozicemi zajišťujícími postup do evropských pohárů.

První poločas sice góly nenabídl, ovšem rušno bylo v Ďolíčku již od úvodu. Hned ve třetí minutě měl co dělat brankář domácích Bačkovský, jehož po odvráceném centru Karafiáta prověřil hbitou střelou z otočky Rondić. "Klokani" odpověděli akcí po pravé straně, na jejímž konci vyhledal Hronek v pokutovém území naskakujícího Pulkraba, hlavičku útočníka Bohemians však vytěsnil nad břevno liberecký gólman Knobloch.

V 17. minutě se k centru dostal také domácí středopolař Květ, avšak slabé zakončení hlavou od Necida nemělo šanci na úspěch a jen proletělo napříč vápnem. Zajímavěji vypadala hlavička Rondiće ze 41. minuty po pasu od Mosquery, ani Bačkovský ale nemusel zasahovat.

Diváci, kteří ve Vršovicích tvořili pravou fotbalovou kulisu, se tak první branky dočkali až krátce po změně stran. Velkou měrou se na vedoucí trefě Pražanů podílel stoper hostů Jugas, jehož pomalou malou domů vystihl Pulkrab, kterého při kličce srazil k zemi nedovoleně Knobloch. Jelikož se celá situace odehrála v šestnáctce Slovanu, dostali Bohemians k dispozici pokutový kop, jenž bezpečně proměnil sám faulovaný.

Pulkrab se namotal také do druhé branky Bohemians, jež přišla v 57. minutě. Po jeho přihrávce vyhledal Dostál před bránou Severočechů Necida, jenž překonal Knoblocha nápaditou a především efektivní patičkou. V tu chvíli byl Ďolíček i štafle okolo skutečně ve varu.

Domácím mohl příznivě vyvíjející se zápas zkomplikovat obránce Krch, který v 71. minutě nešťastně nasměroval centr Karafiáta na Bačkovského, který však pohotově zasáhl a zabránil inkasované brance. O tři minuty později měl Bačkovský zase velké štěstí, když další míč z kopačky Karafiáta přistál po záludné trajektorii na břevně.

Liberec své šance nicméně neproměnil, "Klokani" byli naopak nesmírně efektivní. Puškáč v 81. minutě srazil prsy pas od Ljovina pro Hronka, jehož přízemní volej k tyči zastavila až sít - 3:0. A když se záhy neujala ani další hlavička Rondiće, vracel se Slovan zpět pod Ještěd bez bodů i vstřelené branky.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele