29. kolo
25.04.2021 18:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Slavia stanovila rekord, titul ale v Ďolíčku ještě nezískala

Ještě ne. Ještě se slávisté z mistrovského titulu radovat nemohou. I tak ale mají po bezbrankové remíze s Bohemians co slavit, neboť 41. zápasem bez porážky v řadě stanovili nový československý rekord v neporazitelnosti.

Domácím se v úvodu vršovického derby dařilo držet protivníka z Edenu na uzdě. Slavia nedržela míč tak často, jak je u ní zvykem a o iniciativu se naopak snažili domácí. První nebezpečný pokus hostů vyslal až v 17. minutě Ševčík, jehož tečovaná rána zpoza pokutového území jen těsně přeletěla břevno.

Klokani se nicméně po půlhodině hry museli rozloučit se stoperem Köstlem, jenž musel předčasně střídat. Sešívaní se postupem času víc dostávali ke kombinaci, avšak nadále naráželi na pevný blok zeleno-bílých. Až pět minut před přestávkou rozehrál Ševčík standardní situaci z úhlu nakrátko a Stanciu pálil levačkou tvrdě, jenže zároveň příliš vysoko.

Druhou půli zahájila jedovatá rána Oscara, která jen těsně minula svatyni Bohemians. V 51. minutě se do obrovské šance dostal při brejku sešívaných Masopust, který však celou situaci zazdil. Jeho nepovedený oblouček totiž vystihl gólman Bačkovský, jenž poněkud překvapivě dostal prostor před obvyklou jedničkou Le Giangem.

Hosté měli každopádně po změně stran víc příležitostí než během prvních čtyřiceti pěti minut. V 67. minutě už se Van Buren téměř radoval z branky, jenže jeho dost možná gólovou trefu zastavil blokující obránce. Za dalších čtrnáct minut se přes pravou stranu prosmýkl do pokutového území Ševčík, po jeho přihrávce však Kuchta pálil jen do připraveného Bačkovského. Brankář Slavie Kolář si pořádný zákrok připsal až těsně před koncem, kdy jej z dálky protáhl Ljovin.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
delfin

Bačkovský se toho teda nebal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele