27. kolo
16.04.2021 18:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Baník tři body na půdě Bohemians nevytěžil, soupeř srovnal v závěru z penalty

Málem fotbalisté Bohemians přišli o svou sérii šesti ligových zápasů bez porážky. Baník se v Praze ujal vedení až v 84. minutě, a to zásluhou Azeveda, nicméně jeho soupeř stačil ještě v samotném nastavení vyrovnat proměněnou penaltou Vojtěcha Nováka. Souboj dvou týmů ze středu tabulky tak po páteční předehrávce zásadní změnu v průběžném pořadí nepřinesl.

Hosté přitom na svého protivníka v minulosti velmi dobře uměli, vždyť ho v uplynulých sedmi případech, včetně utkání v domácím poháru, skolili hned sedmkrát. Ani nyní nebyli svěřenci trenéra Ondřeje Smetany daleko od vítězství, těsný náskok ale neudrželi. V Ďolíčku se každopádně urodila zřejmě spravedlivá remíza, statisticky bylo zkrátka klání vyrovnané.

Do první šance se propracovalo mužstvo kouče Luďka Klusáčka, avšak Necid nebyl v úplně ideální pozici, lépe řečeno zády postavený k bráně, a z otočky nemířil přesně. Na druhé straně se po dlouhém pasu zleva od Ndefeho osmělil hlavičkou Stronati, brankář Le Giang si však připsal na své konto úspěšný zákrok. A pak Le Giang vychytal taktéž příležitost Tetoura.

Ani druhá půle nenabídla s pravidelností nějaké větší gólovky, v 59. minutě mohl rozvlnit síť střídající Vaníček po pasu zprava od Dostála, avšak hlavou pálil pouze nad ostravské břevno, zhruba čtvrthodinu před koncem se hostující muž v rukavicích Laštůvka musel mít na pozoru po zakončení Osmančíka, dalšího náhradníka Bohemians, hravě si každopádně stačil poradit.

Vše podstatné se událo až v závěrečných pasážích. Fleišman prudkým přízemním pasem vybídl ve vápně nikým nehlídaného Dyjana, jenž cílil parádně na bližší tyčku. Klokani ovšem díky pokutovému kopu Nováka ve finále odpověděli. Na scénu musel VAR, který nakonec opravil verdikt sudího Marka. Ukázalo se totiž, že Svozil fauloval Osmančíka, a ne naopak.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele