16. kolo
23.01.2021 16:00 CET
1 : 3
(0:3)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Slovácko rozjetý vlak nezastavuje, tři body urvalo i na půdě Bohemians

Slovácko evidentně neztratilo nic ze svého elánu ani po vánočních svátcích, v novém roce získalo již svou třetí výhru, v součtu s minulým rokem už pátou v řadě, a i nadále si říká o pozice, které zaručují evropské poháry pro příští sezónu. O svém úspěchu v Praze rozhodlo už v prvním poločase, fotbalisté Bohemians se pak po přestávce postarali jen o snížení stavu.

Když moravský celek zvítězil v Ďolíčku naposledy, psal se rok 2014. Od té doby v šesti případech za sebou uhrál maximálně remízu. Tentokráte byl ale na hřišti přece jenom lepším týmem, byť je třeba podotknout, že ke konečnému prvenství mu dopomohly hned dvě proměněné penalty. Hosté mimochodem také utnuli sérii tří porážek s Bohemians za sebou.

Výběr trenéra Martina Svědíka se ujal vedení ve 25. minutě. Navrátil z levé strany poslal centr na Jurečku, ten hlavou připravil palebnou pozici pro Kalabišku, jenž tvrdou střelou překonal brankáře Le Gianga. Následně se pokoušel náskok navýšit Sadílek, nicméně ten Le Gianga nepřelstil, až se nakonec Slovácko dočkalo své další gólové odměny ve 32. minutě.

Klokani prožívali těžké chvíle. Poté, co Le Giang v šestnáctce fauloval pronikajícího Jurečku, čelili prvnímu pokutovému kopu, a ten proměnil Kliment. Pouze o pět minut později domácí inkasovali ještě potřetí, jelikož sudí Orel ukazoval na bílý puntík podruhé, tentokráte za nedovolený zákrok Ljovina ve vápně vůči Sadílkovi, a Kliment jako exekutor zase nezklamal.

V 73. minutě svěřenci trenéra Luďka Klusáčka vykřesali jiskřičku naděje. Vaníček přetáhl svůj pas na zadní tyčku, odkud vypálil Puškáč, a gólman Nemrava nestačil zastavit míč v cestě za brankovou čáru. V 77. minutě Bohemka odmítla šanci na další dramatizaci duelu, za Kalabiškovo počínání proti Necidovi se kopala penalta, tu ale sám Necid nezužitkoval.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, fcslovacko.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

Potvrdit dobré výkony aspoň bodem. Bez Hofiho to bude velký problém vzadu... 1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
tlaci

vzhledem k tomu, že Slovácku se v Ďolíčku moc nedaří. 1:1

Reagovat
eL

Prosím výhra pro domácí. 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele