17. kolo
31.01.2021 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Viktorka uspěla i na Baníku a po druhé výhře stoupá vzhůru

Plzeňská Viktoria předvedla na hřišti Baníku Ostrava zejména ve druhé půli solidní výkon, díky němuž nakonec veze domů do Štruncových sadů tři body. Západočeši se po druhé výhře v řadě posunuli již na páté místo v tabulce. Naopak domácí Slezané nenavázali na vítězství proti Liberci a klesli na šestou pozici právě za protivníka z Plzně.

Jako první si střelecký pokus na bránu připsal ve třinácté minutě hostující Ondrášek, avšak ostravský gólman Laštůvka spolehlivě zasáhl. Po dvaceti minutách se ve vzduchu tvrdě srazili hlavami De Azevedo s Kovaříkem a druhý jmenovaný plzeňský bek musel viditelně otřesen ze hřiště, kde jej nahradil Ba Loua. Ten nastoupil na křídlo, místo Kovaříka se pak do obrany zasunul Falta.

Jinak bylo zajímavých akcí k vidění pramálo. Jistý vzruch vyvolala jen standardní situace domácích po půlhodině hry, kdy si brankář Staněk neporozuměl s Brabcem, výsledkem však byl místo příležitosti Slezanů protiútok hostů, který před Ba Louou na poslední chvíli uhasil bránící Jánoš. Ve 41. minutě obelstil naivního Brabce šikovný Zajíc, na gólmana Staňka už ale nevyhrál a dorážka Holzera letěla vysoko nad břevno. Na druhé straně hřiště střílel po ráně Kalvacha z otočky Šulc, jenže ani on svůj pokus nenasměroval mezi tři tyče.

Čtyři minuty po změně stran zahrozil znova Šulc, avšak brejk Západočechů znovu zakončil nepřesně. Sedm minut poté propadl nákop Slezanů nečekaně za defenzivu Plzně, De Azevedo v tísni zkusil štěstí z dálky, ale Staněk jeho ránu vyrazil. V 65. minutě se již konečně měnilo skóre. Ba Loua rozjel akci Viktorie na pravé straně, Šulc následně vyhledal před bránou Ondráška, který efektivní patičkou překonal Laštůvku.

Baník těžko hledal odpověď. Naopak hosté hráli zodpovědně a v 82. minutě zkusil štěstí z dálky Ba Loua, ovšem pšenka mu nekvetla. Za další čtyři minuty ale vypálil po rohovém kopu Západočechů Falta, jehož střelu si do vlastní brány nešťastně srazil Stronati, který tak zajistil finální podobu výsledku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

Tady se může stát všechno. Už proti Slovanu mě Baník překvapil. Uvidíme tip: 1:1, ale může se tu stát cokoli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele