6. kolo
04.10.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia se trápila, v Ostravě zvítězila díky gólu z penalty

Nepříliš povedený výkon předvedla po nepostupu do Ligy mistrů Slavia při zápase v Ostravě. V první půli měl Baník více ze hry, gólu však nedocílil. Druhý poločas se nesl spíše v bojovnějším duchu, o vítězství Slavie rozhodl z penalty Stanciu.

Slezané hned od začátku zaskočili soupeře svou aktivitou. Už během prvních tří minut mohli skórovat Tijani a Pokorný, o chvíli později pálil nepřesně i Holzer. Slávisté se osmělili až po čtvrthodině, jako první ohrozil Laštůvkovu branku Stanciu, avšak jeho rána byla sražená.

Největší šance první půle přišla v sedmadvacáté minutě, kdy po Holzerově centru Zima nastřelil sám sebe a poté i tyč. Po následném Kolářově odkopu pálil ještě Azevedo, z první ovšem poloodkrytou branku netrefil. Brazilský šikula chtěl své zaváhání vzápětí napravit, jeho přízemní pokus ale Kolář vytěsnil, stejně tak Holzerovu dělovku.

Druhý poločas začal tak, jak skončil první, a sice příležitostmi Baníku. Jánošovu střelu zneškodnil Kolář, Svozil zase po rohu netrefil prázdnou bránu. Mezitím mohl na druhé straně otevřít skóre Musa, to by ale hlavou nesměl trefit brankovou konstrukci.

Rozhodující a také sporná situace přišla po necelých třech čtvrtinách utkání. Pomezní chybně signalizoval odkop od slávistické brány namísto rohu pro Baník. V následném útoku pak Tecl odstavil v souboji Fleišmana a píchnul si balón podél Laštůvky, který hostujícího útočníka trochu zbytečně fauloval a kopala se penalta. Té se ujal Nicolae Stanciu a s naprostým přehledem ji proměnil.

Poté, co Kolář skvělým zákrokem zastavil Kuzmanovićovu ránu v cestě do brány, se utkání změnilo spíše na boj plný zápasů o míč u rohového praporku i šarvátek. Podstatné však je, že další gól už nepadl a slávisté tak nadále nepříjemně dýchají na záda Spartě, kdežto Baník je hluboko ve druhé polovině tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz¨

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ty Slávisto

Reagovat
boryland

1:1................

Reagovat
FC Parma

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele