13. kolo
18.12.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník v náročném duelu vydoloval bod, Olomouc znovu ztratila vedení

Baník herně částečně navázal na předešlé výkony, ovšem tentokrát měl větší problémy s překonáním defenzivy Olomouce. Nakonec Slezané vybojovali alespoň remízu. Sigma popáté v řadě vedla o jeden gól, avšak zase bere z utkání pouze bod.

Hned první útočný nákop od Poulola vedl k slibné šanci Yunise, který málem zavařil brankáři domácích Laštůvkovi. I přes následnou aktivitu Ostravanů přišla v 18. minutě s vyloženou šancí Olomouc. Míč po centru Chytila z levé strany připravil Yunis pro Faltu, kterého ale dvakrát vychytal i s pomocí břevna Laštůvka. Dvě minuty poté konečně vypálil Baník, avšak De Azevedův volej po pasu od Filla lapil gólman Mandous.

Slezané dál drželi míč na kopačkách, ke gólu ale byli blíže hosté. Vepřek po půlhodině hry obral o míč nepozorného Filla, Baník ale znovu zachránil Laštůvka, který lapil též následnou hlavičku Yunise. Vzápětí se po přihrávce od Stronatiho s trochou štěstí dostal do vyložené příležitosti Šašinka, jenže v zakončení selhal, když pálil mimo tři tyče. Závěr první půle zase patřil Hanákům. González napravo zamotal Fleišmana a Chytila po jeho centru zastavil neskutečný Laštůvka.

Po změně stran se jako první ukázali Ostravané, když Stronatiho pokus hlavou po standardní situaci zastavil Mandous. Jenže v 64. minutě darovali domácí branku soupeři. Jánoš zariskoval před vlastním pokutový územím a o balón jej obral Falta, Laštůvka následně vyrazil střelu Housky i dorážku Vepřeka, avšak na Yunise již nestačil.

Domácí vrátil do hry Holzer, který se v 72. minutě prosmýkl do pokutového území Sigmy, kde jej k zemi srazil González. Sporný zákrok vyhodnotil sudí Hrubeš jako penaltový, načež se z jedenácti metrů nemýlil De Azevedo. V nastavení se hrdinou Slezanů mohl stát Zajíc, který po přihrávce od Tetoura pelášil na Mandouse, kterého také překonal, jenomže radost mu překazil odpískaný ofsajd.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Ostrava 3x vyhrála,ale s týmy co budou mít asi letos problémy zůstat v lize.Ted to bude přece jen těžší soupeř.Vychází mě tam X,protože to vypadá,že Olomouc útočí na krále remíz

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele