28. kolo
20.04.2021 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Baník proti Boleslavi otočil a poháry ještě nevzdává

Zajímavé klání bylo k vidění na úvod vloženého osmadvacátého kola v Ostravě. Domácí tam proti Mladé Boleslavi po Klímově trefě brzy prohrávali, nicméně po přestávce dokázali na konečných 2:1 otočit Azevedo a Tetour.

V úvodních minutách Slezané dvakrát zahrozili, Kuzmanović si ale vylámal zuby na Šedovi a Ndefe pálil do boční sítě. Nakonec se tedy v desáté minutě ujali vedení hosté. Po rohovém kopu vrátil míč do ohně Takács, načež se nejlépe zorientoval Jiří Klíma, jehož hlavička dala Středočechům vedení. Blesková odpověď nepřišla, jelikož Kaločovu ránu zastavil gólman.

Naopak hosté mohli své vedení navýšit. Budínského tvrdou ránu Laštůvka horko těžko vyrazil, Ladrově střele chybělo pár centimetrů. Poté se opět iniciativa dostala na stranu domácích, po úvodní nepřehledné situaci dokonce Stronati rozvlnil síť, nicméně nahrávající Svozil se nacházel v ofsajdu a trefa tedy neplatila.

I krátce po přestávce byl Baníku gól upřen, tentokráte se v postavení mimo hru nacházel sám skórující Zajíc. Regulérní trefa přišla až po dvaceti minutách druhé půle. Ndefe se zrovna po odrazu chystal vystřelit, když byl Takácsem podražen a kopala se penalta. Té se ujal Dyjan Carlos de Azevedo, jenž s přehledem proměnil na pravou stranu.

Ani ne o deset minut později už Slezané vedli. Buchta obešel protihráče, díky čemuž se zrodilo přečíslení čtyř na dva. Jeho pas na Tetoura pak slavil úspěch, tento středopolař totiž Šedu úspěšně propálil. Brzy mohl Azevedo přidat pojišťovací gól, avšak pálil vysoko.

Baník i tak své vítězství uhájil a posunul se na sedmé místo, Středočeši jsou čtrnáctí.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele